Hlavní obsah

Habartov se definitivně rozloučil s letními prázdninami

Novinky, Aleš Plevka

Město Habartov již po několik let pořádá především pro děti velkou zábavní akci nesoucí název Rozloučení s prázdninami, která jim má pomoc zaplašit smutek plynoucí z toho, že dva měsíce plné sluníčka, koupání a dobrodružství jsou již v nenávratnu a ke slovu se opět hlásí škola.

Foto: Aleš Plevka

Nabídka atrakcí byla na akci bohatá

Článek

Letošní loučení se uskutečnilo odpoledne a v podvečer v pátek 31. srpna. Na přípravě a hlavně pak realizaci se podílely desítky lidí, jejichž cílem bylo naplnit několik hodin bohatou zábavou a spoustou aktivit.

Hlavním garantem akce je Komise pro sport a kulturu, ale ta by se neobešla bez vydatné pomoci místního domu dětí a mládeže, pracovníků technických služeb a členů TJ Baník Habartov. Tým pak doplňují např. pracovnice městského úřadu, zaměstnanci příspěvkových organizací a členové nejrůznějších spolků.

Akci a také její návštěvnost v negativním slova smyslu poznamenalo zhoršené počasí, které alespoň první tři hodiny, do kterých byl soustředěn největší počet aktivit pro děti, vydrželo bez deště, a za druhé centrální výpadek elektrického proudu, který se naštěstí po několika desítkách minut podařilo eliminovat.

Navzdory těmto nepříznivým vlivům si na někdejší škvárové fotbalové hřiště, které se pouze protentokrát z důvodu rekonstrukce areálu TJ Baník Habartov stalo jediným místem konání, našlo cestu během šesti hodin trvání akce odhadem na pět set dětí a dospělých. Ty všechny asi ve tři čtvrtě na čtyři přivítal a pozdravil starosta města Habartova Ing. Petr Janura, který poděkoval organizátorům za přípravu a všem popřál příjemnou zábavu.

Nabídka připravených atrakcí byla vskutku bohatá. Dvě hodiny si děti mohly na asi dvanácti stanovištích vysoutěžit při hrách drobné pamlsky, přívěsky nebo hlavolamy. Mezitím již byly v permanenci i airtampolíny, skákací hrady, bazén s kuličkami, dětský koutek, nafukovací skluzavka a klasická trampolína. Chybět nemohla ani technika habartovských dobrovolných hasičů, přičemž na oblíbenou pěnu vinou neadekvátního počasí bohužel tentokrát nakonec nedošlo.

Nebylo ale proč litovat, k mání byla totiž spousta dalšího. Stále plný byl při projížďkách vůz Josefa Janury st., který táhli nádherní koně, a také všechna místa ve vojenských veteránech Military Car Clubu Sokolov. Ani na chvilku se nezastavily ruce šikovné malířky, která rozjasňovala dětské obličeje pestrobarevnými výtvory. Na čistě černou barvu pak sázel umělec z firmy Cinicc Art, který technikou zvanou airbrush byl schopen během několika desítek sekund ozdobit kůži nevšedními obrazci.

Naplno jelo i občerstvení pod patronací členů Baníku, v dalším stánku se pak na plotnách roztáčely desítky palačinek a také u dalších stánků bylo živo. Letošním hitem se staly spreje, které vystřikovaly záplavu barevných provázků.

V šest hodin, kdy již také mnoho lidí vyhnal domů drobný déšť, vystřídala reprodukovanou hudbu muzika živá, kterou mělo na svědomí trio s přiléhavým názvem Trio naživo. V krytém stanu se tak dobře bavilo ještě několik desítek lidí. Krátce po osmé hodině ukončily provoz všechny atrakce a oficiální program ukončilo okolo půl deváté vystoupení bukovanských ohnivců, kteří zbylým divákům předvedli své dovednosti, jimiž zkrotili ohnivé plameny.

Myslím, že především první polovina akce splnila svůj účel, jímž bylo pobavit děti. A to je to hlavní.

Reklama

Výběr článků

Načítám