Hlavní obsah

Habartov má za sebou další báječný plesový večer

Novinky, Aleš Plevka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V rámci aktuální plesové sezóny se v pátek 25. ledna uskutečnil v prostorách Městského kulturního střediska v Habartově ples, jehož pořadatelem je kulturní středisko. Pracovnice MKS ho v termínu ke konci ledna připravují již mnoho let, během nichž si u návštěvníků vysloužil značnou oblibu.

Foto: Aleš Plevka

Petr Martinák a Petra Šístková zahjují ples Městského kulturního střediska v Habartově

Článek

Zmiňovaná obliba plesu MKS Habartov po skončení včerejšího společenského večera se zcela jistě nejen udrží, ale stoprocentně ještě navýší. Asi osmdesátka hostů totiž prožila po všech stránkách báječný kulturní zážitek a organizátorky v čele s ředitelkou kulturního střediska, Petrou Šístkovou, mohou být spokojeny s tím, že jejich vynaložené úsilí přineslo žádoucí odezvu, jíž jsou nadmíru spokojení návštěvníci.

Ples krátce po dvacáté hodině zahájila Petra Šístková, kterou k tomu od mikrofonu vyzval bavič a moderátor Petr Martinák, který hosty provázel celým večerem a permanentně je udržoval v dobré náladě. K tomu mu posloužily desítky vtipů a hlavně pak i jeho imitátorské dovednosti.

Umění napodobit hlasy známých českých osobností spolu se schopností vytváření vtipných monologů se staly příčinou mnoha salv smíchu. Obzvláště jeho variace na přednes básně Křišťálová studánka, kterou v jeho podání odrecitovali např. Zdeněk Srstka, Václav Klaus či Miloš Zeman se nejspíše natrvalo zapsala do paměti posluchačů.

Na správném plese nemůže chybět ani taneční vystoupení. O dva velice povedené výstupy se postarala šestice dívek ze sokolovské skupiny Glamour, která se prezentovala nápaditou choreografií doplněnou i o několik akrobatických prvků.

Alfou a omegou každého plesu je však především účinkování kapely, která návštěvníky baví a provází po většinu večera. Její hudební produkce se tak nejspíše nejvíc zasloužila o neoddiskutovatelný úspěch včerejšího plesu. Trojice hudebníků z pražské skupiny Stratosband totiž předvedla fantastický výkon. Již po prvních skladbách se z pléna ozývaly pochvalné reakce na výkon famózní zpěvačky, která je pochopitelně takříkajíc nejvíce na ráně, ale absolutorium si bezesporu zaslouží i její hudební doprovod. Během večera nezazněla píseň, která by nevyvolala nadšenou odezvu tanečníků.

Večer nabídl i doplňkový program. Kromě pestrého a i na pohled velmi vkusného a především také chuťově bezchybného rautu, který se nacházel v předsálí, to bylo vystoupení dvojice tanečnic, které předvedly své číslo ve stylu pole dance. Velmi moderní odvětví spojení tance a akrobacie si z technických důvodů vyžadovalo přesun do přilehlého kinosálu.

Dvojice tanečnic si publikum naprosto získala. Dívky se na několik metrů vysoké ocelové tyči pohybovaly s obdivuhodnou lehkostí a chvílemi se dokonce zdálo, že se vzduchem vznášejí bez jakékoliv opory. Následný aplaus tak i proto byl naprosto zasloužený.

Nejznámějšími tvářemi plesu se staly zpěvačky ze skupiny HOLKI. Během necelé hodiny odzpívaly většinu svých hitů, mezi něž náleží kupříkladu písně Letní ráno či Vzpomínky zůstanou. Ani v tomto případě nezůstali návštěvníci plesu pozadu, a mnohé písně tak zněly současně z pódia i ze zaplněného tanečního parketu.

Více než polovina hostů tentokráte vydržela až do samotného závěru plesu, a to je fakt, který hovoří za vše.

Reklama

Výběr článků

Načítám