Hlavní obsah

Habartov dal definitivní sbohem letošním letním prázdninám

Novinky, Aleš Plevka

V pátek 6. září čekalo na habartovské děti odpoledne plné nejrůznějších aktivit, atrakcí a letos návdavkem i trocha toho zábavnou formou pojatého poučení, které cílilo na ekologickou notu. Akci nazvanou Rozloučení s prázdninami již několik let pořádá pro děti Komise pro sport a kulturu

Foto: Aleš Plevka

Airtrampolíny a aerotrim jsou častou a velmi oblíbenou akční atrakcí

Článek

Na přípravě a realizaci této velké akce se podílejí desítky lidí, kteří chtějí přispět k tomu, aby nástup do školy byl pro děti přeci jen o něco příjemnější. Akce se koná v areálu TJ Baník Habartov a na přilehlém hřišti, kde toho během několika hodin mohou všichni příchozí zažít opravdu nemálo.

Na děti i letos čekalo několik jednoduchých soutěží, které připravil místní Dům dětí a mládeže, a za jejichž absolvování mohly získat cukrovinky či jiné drobnosti v podobě píšťalek nebo reflexních přívěsků. Na rozlehlé ploše se dále mohly dosyta vyřádit na airtrampolínách či aerotrimu, který jim jednoznačně dokázal, že svět se točí.

Nechyběla ani historická vojenská technika Military car clubu Sokolov a projížďky v zelených veteránech. Přítomni byli také habartovští dobrovolní hasiči, kteří nechali děti nahlédnout do útrob své nablýskané červené tatry. Milovníky koní pak jako každoročně jistě potěšil Josef Janura st., který nemohl se svým nádherným dvojspřežím také chybět.

Díky podpoře Karlovarského kraje letos akci obohatila přítomnost populárně-naučných stanovišť firem EKOKOM a ELEKTROWIN, které se zabývají odpadovým hospodářstvím. U jejich stánků si např. i se známým Tondou Obalem děti mohly nenásilnou formou zopakovat, jak správně třídit recyklovatelný odpad a co se dále s takovým odpadem děje.

Ani tady však nechyběly jednoduché hry a úkoly. I jejich zdolání děti opravňovalo k výběru zasloužené odměny. Tou se pro mnohé mohl stát však i čas strávený v nafukovacích skákadlech, které byly součástí těchto stanovišť. V nich totiž díky bezpočtu salt a dlouhým minutám skákání mnozí vyčerpali pořádnou dávku své energie.

V areálu Baníku byl připraven koutek pro menší děti, který sestával z nedávno dobudovaného dětského hřiště s velkou prolézačkou, které bylo pro tuto akci doplněno o pěnový bazén s barevnými míčky a velmi populární malování na obličej.

Lákadlem se pro děti určitě staly i některé stánky, které překypovaly sladkostmi, pestrobarevnými nafukovacími balonky, svítícími meči a dalšími věcmi, které se mohly stát dárkem pro statečné prvňáčky, kteří za sebou měli první týden ve škole. Přímo na dračku šlo i občerstvení, u dětí to opět po roce na plné čáře vyhrály palačinky s nutelou a banány, dospělí pak většinou dali přednost tradiční grilované klobáse.

Celé odpoledne provázela díky DJ Koudymu reprodukovaná hudba, kterou zhruba v půl sedmé vystřídala se živou muzikou kapela H2O. Ta dorazila i se zbrusu novým podiem a světelnými efekty doplněnými o barevnou páru, jež se pro děti stala hitem večera.

Vrcholem večera se měl stát oblíbený ohňostroj, ten se však nakonec z technických důvodů nekonal. V 21 hodin ho tak alespoň zčásti nahradilo vystoupení laserové a ohňové show. Plánovaný program končil úderem desáté hodiny večerní, kdy své vystoupení završila výše uvedená kapela.

Vinou chladnějšího počasí byla již v tu dobu většina lidí doma, ale někteří si přeci jen ještě páteční večer protáhli při volné zábavě.

Reklama

Výběr článků

Načítám