Hlavní obsah

Gymnázium Mikulov oslavuje kulatiny

Novinky, Dana Smrčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Gymnázium v Mikulově má na svém narozeninovém dortu 380 svíček. Právě tolik let letos uplynulo od jeho založení. Závěr školního roku se tak ponese ve znamení oslav.

Foto: archiv Gymnázia Mikulov
Článek

Prostory mikulovského zámku ukazují to nejlepší z výtvarných prací gymnazistů, výstava potrvá do konce června. Představitelé řádu Piaristů z celé Evropy se se studenty a učiteli gymnázia setkají tento pátek 3. června. 

Turnaje ve volejbale, malé kopané a přehazované proběhnou 16. června. Sportovního dne se zúčastní zástupci gymnázií Mikulov, Břeclav, Hustopeče, Velké Pavlovice, Klobouky a Gymnázia Janka Matúšky ze slovenské Galanty.

„Startujeme o půl deváté, v městské i gymnaziální tělocvičně a na hřišti TJ Pálava Mikulov. Vítáme každého, kdo přijde fandit svým favoritům,“ zve zástupce ředitele mikulovského gymnázia Jiří Souchop.

Na sportovní klání druhý den naváže poznávací soutěž družstev z partnerských škol. Tématem bude mikulovská historie a ochrana přírody. Kdo se nezapojí do hry, zúčastní se projektového dne, který vyzdvihne nejlepší studentské práce za uplynulý školní rok.

Odpoledne pak na prvním nádvoří odstartuje Gymplfest – tradiční plejáda  hudebních vystoupení. „Představí se Gaudium, studentské kapely, hosté z Galanty i skupina Větry z jihu,“ prozrazuje Souchop. Program začne v 15 hodin, vstupné činí 50 korun.

U příležitosti oslav uspořádá vědecko-populární přednášky pro veřejnost klub skeptiků Sisyfos. „Zveme 18. června do Purkyňova sálu gymnázia. Začínáme ve 14 hodin, vstupné je dobrovolné,“ upřesnil člen klubu Karel Pavlů.

Cyklus oslav bude pokračovat 20. června, kdy se na Mušově odehraje česko-rakouský závod dračích lodí o pohár gymnázia.

Tečku za oslavami udělá škola po prázdninách. Za přítomnosti starosty, poslanců Parlamentu ČR, členů Jihomoravského kraje a sponzorů se 24. září sejdou bývalí absolventi. „Čeká na ně prohlídka budovy, kulturní program a almanach, který dá nahlédnout do posledních deseti let života gymnázia,“ doplňuje Souchop.

Aktuality se objevují na www.gymik.cz. Zájemci si můžou napsat o zasílání newsletteru na email skola@gymik.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám