Hlavní obsah

Gymnazisté z Bílovce se výrazně prosadili v mezinárodní matematické soutěži v polském Chorzówě

Novinky, Lenka Gulašiová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z polského Chorzówa, kde se konal 26. ročník mezinárodní soutěže Matematický duel, se o víkendu vrátili úspěchy ověnčení studenti Gymnázia Mikuláše Koperníka v Bílovci. V silné konkurenci pěti desítek studentů z Přerova, rakouského Grazu a Chorzówa výrazně zabodovali a uspěli ve všech kategoriích.

Foto: Archiv Gymnázia Mikuláše Koperníka v Bílovci
Článek

„Naše gymnázium reprezentovalo dvanáct žáků, pět z nich se umístilo na medailových pozicích. V kategorii C, v níž soutěží nejmladší žáci, zvítězila Marta Čermáková a třetí byl Michal Bravanský, v kategorii B pro první a druhé ročníky gymnázia obsadil druhé místo Jakub Michna a v kategorii A, kde soutěží třetí a čtvrté ročníky, byli nejúspěšnější Bára Tížková na druhém místě a Jiří Nábělek na třetím. V soutěži týmů obsadili naši studenti druhé místo v kategorii C a třetí místa v kategoriích A a B,“ informoval o vynikajícím úspěchu svých studentů Vít Schindler, ředitel Gymnázia Mikuláše Koperníka v Bílovci.

Bílovecké gymnázium stálo společně s lyceem v Chorzówě u zrodu této soutěže, v níž ve třech kategoriích soutěží jak jednotlivci, tak týmy.

O náročnosti jednotlivých matematických úloh, které jsou na úrovni mezinárodních matematických olympiád, svědčí také fakt, že se na jejich přípravě podílejí pedagogové z Univerzity Palackého v Olomouci i z univerzit v Grazu a Chorzówě, které jsou partnery projektu. Navíc se studenti musejí vzhledem k mezinárodnímu rozměru soutěže vypořádat se zadáním v angličtině. 

Reklama

Výběr článků

Načítám