Hlavní obsah

Gymnastkám a gymnastům z Trutnova se při Valentýnském závodu dařilo

Novinky, Ludmila Oravcová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již popáté trutnovské gymnastky a trutnovští gymnasté jeli změřit síly v gymnastickém dvojboji s jinými oddíly. A výsledek? Skvělý.

Foto: Ludmila Oravcová
Článek

Gymnastky a gymnasté rozhodně nezahálejí, závodní sezóna ale začala až o posledním únorovém víkendu. V neděli 25. 2. se do Jaroměře na 5. ročník Valentýnského závodu vypravilo 28 závodníků, na klání v dvojboji – kladina (chlapci přeskok) – akrobacie. Nejmladší účastnici závodů bylo teprve 5 let, nejstarší 11 let.

Ani tentokrát se Trutnováci nenechali zahanbit a v konkurenci závodníků z Jaroměře, Předměřic a Police do Trutnova dovezli krásných 5 medailí, z toho 2 zlaté, 1 stříbrnou a 2 bronzové. Získali také několik bramborových medailí, ale hlavně spoustu zážitků a radosti.

Nejlépe se v kategorii 2006 dařilo Barboře Oravcové, která získala zlatou medaile a zároveň pohár jako absolutní vítěz celé závodu s nejvyšším počtem bodů. O druhou zlatou medaili se postarala Pavlína Hellingerová v kategorii 2007, kde se ještě o zisk bronzové medaile zasloužila Natálie Krejčí.

V nejmladší kategorii 2011 se skvěle dařilo Lauře Svítkové, která obsadila bronzovou příčku. Ani chlapci nezaháleli a Antonín David vyhrál stříbrnou medaili. V ostatních kategoriích se závodníkům na medailových pozicích nedařilo, ale rozhodně nebyli zklamaní a těší se na další závody, kde svá umístění určitě vylepší.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám