Hlavní obsah

Gymnastický Korbel v Trutnově již po třiatřicáté nabídl závod veteránů

Novinky, Ludmila Oravcová

V Trutnově se již po třiatřicáté konal závod "veteránských" gymnastů a gymnastek - tradiční Trautenberkův Korbel.

Foto: Ludmila Oravcová
Článek

Dvě desítky gymnastek a gymnastů se v sobotu 3. března sešly v tělocvičnách ZŠ Komenského při 33. ročníku závodu O Trautenberkův korbel. Tato soutěž pro všechny dospívající a hlavně dospělé gymnastky a gymnasty se řídí heslem: „Není důležité zvítězit, ale vydržet.“

V „B“ kategorii dvoučlenná družstva soutěží ve volitelném gymnastickém trojboji. Při letošním ročníku se nejlépe z trutnovských dařilo sesterské dvojici úspěšných závodnic, trenérek i rozhodčích Veronice a Elišce Krejčí, které obsadily pěkné čtvrté místo.

V kategorii „A“ měl gymnastický oddíl Spartak Trutnov několik želízek v ohni. Z role trenéra se do role závodníka převlékly hned tři dvojice. Ve volitelném dvojboji, kdy se do výsledku započítávají nejlepší bodová ohodnocení každého závodníka na dvou nářadích, se navíc zohledňuje i bonifikace za věk. Krásné výkony soutěžících byly průběžně hodnoceny zkušenými rozhodčími v čele s hlavní rozhodčí Evou Rudolfovou a tělocvičnou se rozléhal zasloužený potlesk.

Nestárnoucí a energií překypující Hanka Jarošová (za svobodna Dítětová) spolu s vynikající Věrkou Sáblíkovou (Kuhnovou) překvapovaly nejen těžkými akrobatickými prvky na akrobacii, ale i ladností a odvahou na kladině. Právem z rukou zakladatele závodu ing. Václava Hejzáka převzaly ocenění nejvyšší a zlatou medaili.

Dařilo se také druhé trenérské dvojici Lídě Oravcové (Münsterové) a Káje Hellingerové (Voplatkové). Za své výkony získaly stříbro a Lída si tak parádně zpříjemnila oslavu svých kulatých narozenin i s překvapením v podobě karikatury svojí maličkosti, kde jinde něž na hrazdě.

Na třetí stupínek pozvala moderátorka soutěže Svatka Kozáková zkušenou trutnovskou gymnastku Petru Dušánkovou-Davidovou spolu s trenérem gymnastické přípravky, talentovaným gymnastou Milošem Tomanem. Ten na co „sáhl“, to se mu podařilo. Příští rok by mohl překvapit sestavou snad i na kladině

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám