Hlavní obsah

Gregůrková poosmé, Holík poprvé vítězí v šipkařských TOP Masterech

Novinky, Ondřej Vylíčil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po pěti měsících měli ve vrchlabském kulturním domě Střelnice dostaveníčko opět šipkaři. V sobotu 23. března byl pro ně připraven druhý letošní Královéhradecký Master v moderních šipkách, který tradičně nabídl bohatý program všem věkovým kategoriím. Účastnické číslo se vyšplhalo na 155 osob.

Foto: Eduard Mlejnek

Vítězové nejprestižnějších krajských turnajů TOP Masterů Jiří Holík a Alena Gregůrková

Článek

Ve výsledkových listinách zanechali zřetelnou stopu pánové z trutnovské 40+, kteří neměli zastoupení na stupních vítězů pouze v Masteru dvojic. Jinak absolutně dominovali individuálním soutěžím konkrétně TOPce, Nominačnímu Masteru i zahřívacím Openům.

Nejprestižnější titul, prvenství v TOP Masteru, zaznamenal Jiří Holík. Sice v turnajích hájí barvy úpické Sparty, ale zároveň je členem 40+ Trutnov, když jeho dres obléká v soutěžích družstev respektive Superlize. Prvenství v TOP si Holík vychutnal poprvé v kariéře, když doposud bylo jeho nej výkonem čtvrté místo z před dvěma lety. Ve finále mu statečně konkuroval jeho superligový spoluhráč Josef Dlab, který s ním prohrál 4:5 a odešel proto z TOP finále poražen podruhé v řadě.

Turnajům něžného pohlaví tradičně kralovala Alena Gregůrková z ŠK Republika Úpice. Do TOP Masteru sice vstoupila vlažněji, když v základní skupině svým protivnicím "darovala" nezvyklou porci bodů - konkrétně čtyři z devíti - ovšem v následné vyřazovací fázi vyhrála všechny své zápasy 4:0 a zaslouženě slavila již svůj osmý triumf (z dvanácti startů). A když ve večerních hodinách připojila po boku Marcely Rajmanové prvenství v Masteru dvojic, stala se nejúspěšnějším zletilým startujícím dne.

Osobní maximum v TOPce si zapsala stříbrná Magdaléna Mašková, která se v ní představila po sedmnácti měsíční výluce. Sezónu výtečně rozehrála Elen Jirků. V lednu prohrála souboj o zlato, tentokrát naopak vyhrála duel o bronz.

V dopoledních hodinách se u terčů prezentovala také mládež. V ní se blýskl zlatými zásahy královéhradecký "Masér" z Jičína Matěj Malach, který nejprve ovládl Master žactva a později i doplňkový Open společný pro všechny věkové třídy. Pěkným druhým místem odstartoval svoji šipkařskou dráhu žák Jan Štefáček z Trutnova, který hrál svůj vůbec první oficiální turnaj. Nejúspěšnější v Masteru juniorů a juniorek byla Denisa Feklová, jež neprohrála jediné střetnutí.

Dlouhodobé krajské žebříčky Mistrovství SVČ vykazují splnění čtvrtiny ze své dvanáctiměsíční dávky. V absolutním pořadí se po víkendu do čela vyhoupli úřadující mistryně SVČ Eva Košťálová a dvojnásobný mistr z let 2015 a 2016 Libor Svoboda, kteří sesadili dosavadní vůdce Moniku Formanovou potažmo Davida Šilara. Značné zlepšení předvedl Marek Křapka, který se do vedení kategorie C posunul z dvanácté pozice. Novou lídryni má i nejnižší ženská kategorie D, kde Romanu Kordovou vystřídala Nicol Melicharová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám