Hlavní obsah

Glen Hansard s kapelou Interference uhranuli Valašské Meziříčí

Novinky, Ondřej Smolka

Legendární irská kapela Interference s hostujícím Glenem Hansardem uhranula v pondělí 6. srpna svým více jak dvouhodinovým koncertem valašskomeziříčské publikum a pod širým nebem v Amfiteátru odehrála skladby zesnulého frontmana kapely Ferguse O'Farella.

Foto: Ondřej Smolka

Glen Hansard v čele irské kapely Interference

Článek

Valašskomeziříčské kulturní léto je v plném proudu a ve svém dvouměsíčním programu nabídlo také koncert legendární irské kapely Interference, která do Valašského Meziříčí přijela poprvé, i když bez zakladatele a frontmana Ferguse O’Farella, který před několika lety zesnul.

Přes dvě hodiny trvající koncert vzdal hold jeho jménu v podobě výjimečných skladeb v podání Fergusova žáka, obdivovatele a přítele Glena Hansarda. Koncert pod širým nebem uvedl výčet skladeb z třicetileté kariéry kapely a závěrem nechyběla ani oscarová píseň Falling Slowly a skladba Gold z muzikálu Once.

V průběhu koncertu se pěvecky představili také Paul Tiernan a Camilla Griehsel a speciální hosté s Interference spjatí. Publikum kapelu náležitě odměnilo nekončícím potleskem ve stoje, čímž si vysloužilo několik přidaných písní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám