Hlavní obsah

Gastroenterologové Jesenické nemocnice využívají novou endoskopickou věž

Novinky, Lucie Drahošová

Kvalitnější diagnostiku a lepší dokumentaci nabízí všem pacientům s gastroenterologickými obtížemi nové vybavení Jesenické nemocnice. Zdejší ambulance získala novou moderní endoskopickou video-věž, která pacientům zajišťuje maximálně přesnou i rychlou diagnostiku trávicího ústrojí.

Foto: Lucie Drahošová
Článek

„Nově zakoupená video-věž je konkrétně model Olympus EXERA III s moderní řadou videoendoskopů Olympus 185, které jsou na špičce v našem oboru. Tato video-věž má skutečně prvotřídní zobrazovací schopnosti, díky kterým můžeme například diagnostikovat slizniční léze již v počátečních stadiích,“ informoval MUDr. Jiří Pernica, gastroenterolog Jesenické nemocnice, s tím, že zařízení umožňuje i obrazovou dokumentaci.

Přístroj slouží především k diagnostice a léčbě obtíží žaludku či střev. Jeho hlavními přednostmi jsou přitom kvalita zobrazování, jednoduchost ovládání a technická pokročilost.

„Kromě toho, že nám zdravotníkům nabízí nová video-věž maximálně čistý a přesný obraz, je také šetrná k pacientovi a díky lepší zobrazovací kvalitě často zkracuje i dobu vyšetření, což je další výhodou pro pacienty i pro nás zdravotníky,“ shrnul MUDr. Pernica s tím, že přístroj bude ročně sloužit stovkám pacientů gastroenterologické ambulance.

Gastroenterologická ambulance Jesenické nemocnice nabízí pacientům širokou škálu vyšetření, od diagnostických i terapeutických gastroskopií, přes kolonoskopie, až po diagnostiku infekce Helicobacter pylori. Zároveň zdejší zdravotníci provádějí pravidelné sledovaní chronických onemocnění jater, slinivky břišní, onemocnění střeva a žaludku a také vyšetřování akutních pacientů se zažívacími obtížemi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám