Hlavní obsah

Galerie Anděl nabídla křest nové knihy, poté šansonový koncert a v závěru autogramiádu

Novinky, Dana Ehlová

Když ve středu 6. března probíhal v prestižní Galerii Anděl křest nové publikace Velká kniha herců první republiky a protektorátu, po němž následoval šansonový koncert, praskala olomoucká galerie ve švech. Pořad, který dostal název Nostalgie v Galerii Anděl, se publiku líbil.

Foto: Petr Majer

Křest knihy v Galerii Anděl v Olomouci.

Článek

Křest zahájila galeristka Ivana Šmidová a vzápětí předala slovo průvodkyni pořadem Heleně Peštuk Sedláčkové. Ta představila autory knihy Jiřího Bartoně a Roberta Rohála, kteří si pro návštěvníky připravili i další překvapení. Zatímco Robert Rohál uvedl fotografickou kolekci Nostalgia 22, Jiří Bartoň zazpíval, a to za doprovodu kláves Marie Drkulové.

Ještě předtím však tři kmotry (Ivana Šmídová, Helena Peštuk Sedláčková a Dana Dopitová) knize popřály vše dobré a pokřtily ji. Jedním z hostů byla i modelka Soňa Drábková - spolu s Jiřím Bartoněm jsou tvářemi již zmíněné fotografické kolekce Nostalgia 22.

„Když zazpíval herec Jiří Bartoň čtrnáct ne zrovna jednoduchých písní naživo, musím přiznat, že sklidil obrovský úspěch. Všichni ocenili nejen dramaturgii, ale i jeho zpěv, stejně jako moderování. Protože vedle zpěvu si to celé moderoval a řídil sám. Jistý sám sebou, svým umem. A já si tak opět uvědomil, jak skvěle se naučil propojovat zpěv s emocemi, což je u šansonu zásadní,“ poznamenal Robert Rohál.

Ani další návštěvníci nešetřili superlativy a chválou. Podle mnohých šlo o výjimečnou One Man Show. Spokojena byla také Soňa Drábková: „Jirka Bartoň s noblesou utáhne více než hodinový program, kde dokáže poutavě vyprávět, krásně zpívat, bavit lidi. Já tohle vím, jelikož jsem na několika jeho akcích osobně byla. Po křtu, který tak skvěle měla v režii Helena Peštuk Sedláčková, nás všechny bavil právě herec Jirka Bartoň - a nutno podotknout, že i můj muž, náročný to divák i posluchač, mu vysekl velikou poklonu.”

A jak večer hodnotil sám hlavní protagonista? „Bylo to opravdu moc fajn, protože publikum bylo bezvadné. Šlo s námi,“ uvedl Jiří Bartoň.

Svoje dojmy si nenechala pro sebe ani Helena Peštuk Sedláčková, která řekla: „Kniha výborná, šansony v podání Juraje Bartoně a jeho vyprávění též a nálada se vyloupla přímo nádherně do úsměvů s lehkou nostalgií. Vše dokonale korespondovalo s černobílými fotografiemi Roberta Rohála. Byl to příjemný večer i díky galeristům, manželům Šmídovým, kteří neopomněli ani to, že si návštěvníci mohli dotyčnou knihu nejen koupit, ale zároveň si ji nechat také podepsat od obou autorů.“ 

Reklama

Výběr článků

Načítám