Hlavní obsah

Futsalový tým ASK NO Rád uspořádal v Habartově turnaj v nohejbale

Novinky, Aleš Plevka

Open turnaj pro každého se uskutečnil v sobotu 18. června za podpory města Habartov a v režii místního futsalového klubu. Přihlásit se mohl opravdu každý, kdo alespoň trochu, tento v Čechách populární sport, ovládá.

Foto: Aleš Plevka

Ceny byly připraveny opravdu pro všechny zúčastněné

Článek

Přestože předpověď počasí nevěstila nic dobrého, sešlo se na hřišti s umělým povrchem u místní ZŠ v sobotu v 9 hodin celkem 8 týmů. Za asistence starosty I. Zemka tak mohl H. Rod, hlavní organizátor akce, všechny přítomné přivítat a vysvětlit jim vše potřebné.

K dispozici byla dvě hřiště, která mohla být v případě potřeby doplněna ještě o třetí, které zpočátku plnilo funkci hřiště tréninkového. Hrálo se na 2 vítězné sety do deseti bodů, přičemž se muselo vyhrát vždy o 2 body. Hrálo se každý s každým, a tak družstvo čekala porce sedmi zápasů - celkem mohlo každé nashromáždit maximálně 21 bodů.

O chod turnaje, tedy rozhodcování, zapisování, přípravu zázemí a zabezpečení občerstvení se starali členové klubu ASK a nutno podotknout, že svou roli vzali zodpovědně a celá organizace nedoznala žádných větších obtíží a nedostatků. Jen o něco tepleji snad přece jen mohlo být, ale to nikdo ovlivnit nemohl, a tak se museli všichni zahřát pohybem či něčím teplým do žaludku.

Zvláštností habartovského turnaje je povrch, na kterém se hraje. Umělá tráva není zrovna obvyklá a pro nohejbal ideální, některé odskoky míče jsou prostě nevypočitatelné, ale za to zase nabízí možnost vrhnout se po míči doslova po hlavě a to bez většího rizika úrazu. Ty se všem i letos vyhnuly a to je dobře.

Po téměř pětihodinovém maratónu zápasů a zaznamenávání jejich výsledků se mohl Honza Rod pustit do sečtení konečných výsledků, které přijel opět vyhlásit starosta Zemek spolu se starostou ze saského partnerského města V. Bachmannem. Pěknou tradicí turnaje je ten fakt, že cenu si odnese opravdu každý, a tak na stole stálo podle velikosti vyrovnáno a o další ceny doplněno celkem osm pohárů.

Nejúspěšnějším týmem turnaje se nakonec se ziskem 21 bodů stalo Technico Sokolov. Druhé místo obsadili s 18 body Kotelníci a třetí pak s 15 body Komárovci. Všem bez rozdílu pak patří gratulace za předvedené výkony.

Reklama

Výběr článků

Načítám