Hlavní obsah

Futsalový klub ASK Rád uspořádal již 8. ročník prázdninového nohejbalového turnaje

Novinky, Aleš Plevka

Po skončení sezóny nechtějí futsalisté tak úplně vyjít ze cviku, a tak během července organizují dva sportovní podniky. Jsou jimi nohejbalový turnaj a turnaj ve vodním fotbálku. A protože se tomuto organizování v čele s Honzou Rodem věnují již mnoho let, jsou oba turnaje mezi účastníky oblíbeny

Foto: Aleš Plevka

Honza Rod (v červeném) a starosta Habartova Ing. Petr Janura zahajují 8. ročník prázdninového turnaje v nohejbalu

Článek

Aktuální nohejbalové klání se odehrálo během soboty 9. července na tradičním místě, tedy ve sportovním areálu u základní školy. Umělá tráva sice není nejlepším povrchem pro nohejbal, skrývá v sobě mnohá úskalí např. v podobě menšího odskoku, ale za to je šetrnější k namáhaným kloubům a díky měkčímu povrchu poskytuje možnost k realizaci některých vskutku akrobatických kousků - i na ty v rámci 8. ročníku samozřejmě také došlo.

Veškeré zázemí pro turnaj připravili organizátoři ve spolupráci se správcem areálu Jiřím Novým již den dopředu, a protože počasí tentokrát sportu nadmíru přálo, není divu, že celá akce proběhla na jedničku.

V deset hodin všechny přítomné přivítal Honza Rod spolu se starostou města Habartova Ing. Petrem Janurou. Došlo taktéž na krátkou instruktáž pravidel a několik minut poté se již míče proháněly nad sítí.

Do bojů zasáhlo sedm veskrze tradičních týmů, přičemž se očekávalo, že mezi favority budou patřit především obávaní Kotelníci, ale díky angažování externisty, dlouhána Libora Doležala, který má v nohejbalu leccos za sebou, se černým koněm klání stal i pořádající tým ASK Rád.

Připraveny byly dva kurty, a tak naplánovaná porce 21 zápasů utěšeně ubývala. Hrálo se zaběhnutým a nejspravedlivějším systémem "každý s každým" - a to na dva vítězné sety.

Jak již bylo psáno výše, počasí bylo veskrze ideální, bylo slunečno a pofukoval příjemný letní větřík, a tak pod připravenými zahradními altány, odkud to bylo jen pár kroků k občerstvení, se nacházelo velmi příjemné posezení, které využívali sportovci k regeneraci mezi jednotlivými mači.

Na hřišti si totiž soupeři nedarovali absolutně nic. Nasazení a touha zvítězit byly stoprocentní, a tak při některých výměnách šel míč přes síť třeba i desetkrát. Klíčové souboje se samozřejmě odehrávaly na síti, kde měli jasnou převahu narostlejší útočníci, kteří nejenže zásobovali protihráče nekompromisními smečemi, ale znepříjemňovali jim život i obtěžujícími a důraznými bloky. Občas byly k vidění i krkolomné nůžky či nestandardní hlavičky a ulívky.

Po zhruba třech a půl hodinách bylo dobojováno. Až na celkovou únavu svalů a sem tam nějakou tu nataženinu či spáleninu všichni hráči přežili turnaj ve zdraví a s úsměvem na tváři a to bylo přese všechno to nejhlavnější.

Ve dvě hodiny se sehraná dvojice Rod a Janura chopila vyhlašování výsledků. Na každý tým čekal očíslovaný pohár a něco ostřejšího na spravení chuti. Vítěz však může být pouze jeden a tentokrát se jím stal bez ztráty kytičky (tedy jediného prohraného setu) pořádající tým ASK Rád. Na stříbrnou pozici se prokopali zkušení Kotelníci a bronz bral po úctyhodném výkonu a s nejvyšším věkovým průměrem v týmu mančaft Staré gardy Baníku Habartov.

Po vyhlášení výsledků většina sportovců zamířila k domovu. někteří ale rádi zůstali společně posedět, aby si užili krásné sobotní odpoledne. Všichni organizátoři odvedli skvělou práci a za to jim patří velké poděkování.

Reklama

Výběr článků

Načítám