Hlavní obsah

Futsalový klub ASK Rád oslavil 20 let své existence uspořádáním plesu

Novinky, Aleš Plevka

Historie habartovského klubu se začala psát již před rokem 1998, nicméně právě onoho roku získal klub svou právní subjektivitu a tím i punc jisté míry oficiality. Během dvou desetiletí zažila parta kamarádů v rámci svého sportu období úspěchů i tzv. hubená léta, ale ve všech zkouškách prozatím obstála se ctí

Foto: Aleš Plevka

Věrka Lampertová, Jan Rod a Ing. Petr Janura zahajují výroční ples klubu ASK Rád

Článek

První desetiletí se začínalo de facto z ničeho a i hráčů bylo pomálu. Nezřídka jejich počet sotva stačil na odehrání mistrovského utkání a hrozba zranění u jakéhokoliv hráče, které by znamenalo jeho vyřazení ze hry, byla velmi frustrující.

Postupně se však vybudoval slušný kádr a i hra se zlepšovala a nakonec se tým vypracoval mezi ty nejlepší v okrese a následně se mu podařilo vyhrát i krajský přebor a na rok si okusit dokonce futsalovou divizi C, což je 3. nejvyšší soutěž v republice.

I zázemí týmu se postupně zlepšovalo a kluci se z okrajové části Habartova nazvané Kluč (dříve Rád) přesunuli do centra města na hřiště s umělým povrchem, u kterého získali i vlastní klubovnu a šatny se sociálním zařízením. 

Poháry postupně zaplňovaly police v klubovně a futsalový tým se posunul o další úroveň výše, když před deseti lety začal pravidelně pořádat některé sportovní akce jako např. nohejbalový turnaj či turnaj ve vodním fotbale pro širokou veřejnost. 

A tak nebylo od věci zapřemýšlet nad tím, jak oslavit oněch krásných a úspěšných 20 let historie klubu. Nakonec bylo rozhodnuto, že dresy na několik hodin nahradí večerní obleky a hráči uspořádají společenský ples.

Tento záměr zčásti finančně podpořil Habartov, část prostředků byla získána prodejem lístků a asi třetinu nákladů se hráči rozhodli uhradit z klubové kasy.

Den "D" byl stanoven na pátek 23. listopadu. Samotnému plesu však předcházely nemalé přípravy, jejichž hlavním tahounem se jako tradičně stal předseda klubu Jan Rod. Ten také mimo jiné oslovil desítky někdejších hráčů a přátel klubu s tím, aby se na ples dostavili. Většina jeho nabídku ráda přijala, a tak společenský sál Městského kulturního střediska byl zcela zaplněn.

Ples samotný krátce po půl osmé večerní zahájila moderátorka Věrka Lampertová, která k sobě vzápětí přizvala i Honzu Roda a starostu města Ing. Petra Januru. Oba krátce promluvili o klubu a všem popřáli pěknou zábavu.

Následně se rozezněly nástroje kapely Fryzůr a díky hudbě se zaplnil taneční parket. Netanečníci se vydali do předsálí, kde byly vystaveny desítky fotografií, ve smyčce běžela digitální prezentace dokumentující dění v klubu za 16 let a v neposlední řadě se tam nacházel i bohatý raut.

Program plesu obohatilo asi hodinové vystoupení baviče, herce a zpěváka Milana Pitkina a aplaus sklidil i Jan Weber, mnohonásobný mistr republiky, Evropy i světa ve freestylovém footbagovém vystoupení s hakisakem. Honza ve dvou vstupech předvedl fantastickou a také vtipnou show, za kterou si vysloužil obdiv diváků.

Ples měl i svou oficiálnější chvilku, když čtveřice mušketýrů, působící v klubu celých 20 let, ve složení Jan Rod, Jaromír Král, Roman Oswald a Zbyněk Krčín předstoupila před účastníky plesu, aby zavzpomínala na to, co pro ně bylo během 20 let to nejtěžší a nejkrásnější. Za svou věrnost klubu pak obdrželi krásnou pamětní plaketu.

Až do brzkých ranních hodin pak pokračovala příjemná plesová zábava, která započala další léta fungování úspěšného futsalového klubu.

Reklama

Výběr článků

Načítám