Hlavní obsah

Frýdek-Místek uklízí spadané listí

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zaměstnanci technických služeb v těchto dnech uklízejí parky a čistí chodníky a komunikace od spadaného listí. Denně je v terénu až dvacet pět zaměstnanců.

Foto: TS a.s.

Ilustrační foto

Článek

Listí odstraňují pomocí traktorových sekaček a na nepřístupných místech, především kolem městského mobiliáře nebo u kmenů stromů a mezi keři, ho vyhrabávají  ručně. Pracovat budou i o sobotách. Pokud to klimatické podmínky dovolí, budou práce ukončeny v listopadu.

„Vše se odvíjí od klimatických podmínek. Jednak bychom potřebovali, aby přišly podzimní mrazíky, tím by veškeré listí rychleji opadlo, momentálně ho je ještě spousta nahoře a hrozí tím pádem o to intenzívnější jarní vyhrabání. Na druhé straně - pokud by přišly sněhové srážky, práce budou muset být logicky zastaveny také. Jestli ale počasí bude přát, stejně jako v letech předcházejících, zvládneme co největší množství listí sebrat a odvézt už letos,“ vysvětlili předseda představenstva společnosti TS a. s. Jaromír Kohut.

Vyhrabány již byly plochy v lokalitě Riviera, sídlišti Bezručovo, ale také v Janáčkově parku a Sadech Bedřicha Smetany u řeky Ostravice. V těchto dnech se zaměstnanci technických služeb soustřeďují na úklid listí na sídlišti Anenská, Spořilov a Kolaříkovo a také v Koloredovském parku. Od poloviny listopadu se práce přesunou do frýdecké části města.

„Některé plochy, zejména ty s frekventovaným pohybem osob, budou vyhrabány opakovaně,“ doplnil primátor Michal Pobucký. Shrabané listí je odváženo ke zpracování do kompostárny společnosti Frýdecká skládky v Bruzovicích.

Reklama

Výběr článků

Načítám