Hlavní obsah

Frýdek-Místek přidává v MHD další autobusové spoje

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco Moravskoslezský kraj od středy 1. dubna opět omezuje autobusovou dopravu, což se dotkne i příměstských linek, které zajišťují spojení mezi obcemi, statutární město Frýdek-Místek naopak po úpravě jízdních řádů přidává další spoje, a to do Paskova, Staříče a Řepišť.

Foto: magistrát FM

autobus MHD

Článek

Město bylo v minulých dnech nuceno omezit MHD, protože dopravce (ČSAD Frýdek-Místek) neměl dostatek řidičů, kteří by zabezpečili provoz všech linek a spojů.

Po omezení MHD ale došlo k úpravám a k rozšíření spojů. Město reagovalo na podněty a připomínky občanů a po dohodě s dopravcem, společností ČSAD Frýdek-Místek, přidalo spoje, které by v největší možné míře v tomto stavu nouze, zajistily svoz a odvoz lidí do práce. Pro lepší orientaci byly s platností od 26. března vydány výlukové jízdní řády.

„Nově jsou výlukové jízdní řády doplněny o další spoje, a to do Paskova, Staříče a Řepišť. Platit začnou do středy 1. dubna,” řekl náměstek primátora Karel Deutscher.

Nové výlukové jízdní řády jsou vyvěšeny na webu města (budou na stránkách ČSAD Frýdek-Místek a IDOS) a jsou také zveřejněny prostřednictvím této zprávy.

Ve výlukových jízdních řádech jsou uvedeny jen ty spoje, které opravdu jezdí.

Pokud u spoje není uveden žádný symbol – jezdí každý den, tedy sedm dní v týdnu. Jinak platí, že:

⤧       jede v pracovní dny

⑥      jede v sobotu

†        jede v neděli a ve státem uznané svátky

Reklama

Výběr článků

Načítám