Hlavní obsah

Frýdek-Místek navázal spolupráci s výrobci ochranných štítů, předá je složkám IZS

Novinky, Jana Matějíková

První várku 22 ochranných štítů vyrobených na 3D tiskárnách dostalo v pátek v podvečer město od nadšenců, kteří se zabývají 3D tiskem a vystupují pod názvem „Lidé pro lidi“. Město je dá složkám Integrovaného záchranného systému (IZS).

Foto: Petr Pavelka

Předávka ochranných štítů.

Článek

„Máme první várku ochranných štítů z 3D tiskáren. Navázali jsme totiž spolupráci s komunitou nadšenců, kteří mají 3D tisk jako koníček, ale i jako profesi. Včera v podvečer jsme od nich dostali prvních 22 kusů, každý týden dostaneme další a budeme je distribuovat složkám IZS,“ řekl primátor Michal Pobucký s tím, že skupině nadšenců patří velké díky a vyzval k jejich finanční podpoře.

„Distribuujeme (zdarma) štíty nemocnicím, zubařům, ambulantním lékařům, veterinářům, policii. Zezačátku jsme měli nějaké vlastní zásoby materiálu, takže jsme tiskli z nich. Ale ty už jsou pryč a teď dokupujeme další. Potkáváme spoustu lidí, kteří nezištně pomůžou, darují, ale ne vše je zadarmo. Takže každá koruna pomůže tam, kde věci nejsme schopni zdarma pořídit,“ píše se na stránkách lideprolidi.cz.

Jak je na stránkách dále uvedeno, peníze jsou vybírány na transparentní účet.

Reklama

Výběr článků

Načítám