Hlavní obsah

Frýdek-Místek na kole startuje už tuto sobotu

Novinky, Lucie Talavašková

V sobotu 19. května se postaví na start všichni nadšenci cyklistiky na dalším ročníku akce Frýdek-Místek na kole. Ten se uskuteční již popáté v areálu autokempu na Olešné a letos v kompletně novém kabátě.

Foto: www.fmnakole.cz

Na start akce Frýdek-Místek na kole se postaví už i ti nejmenší na odrážedlech

Článek

Frýdek-Místek na kole je akce, jejíž cílem je podpora zdravého životního stylu a pomyslné zahájení cyklistické sezóny ve městě. Po čtyřech letech realizace se pořadatelé rozhodli pro kompletní změnu podoby akce a účastníci si tak budou moci poměřit síly s ostatními. MTB závod ve Frýdku-Místku přivítá jak rekreační a hobby jezdce, tak také se do závodu mohou přihlásit i výkonnostní cyklisté.

„Pro účastníky jsme připravili několik kategorií, ve kterých si mohou zazávodit už ti úplně nejmenší na odrážedlech a minikolech, tak i mládež, dospělí, zapálení sportovci, muži či ženy,“ informovala Petra Kociánová z pořadatelského Turistického informačního centra Frýdek-Místek.

Do závodu je možné se přihlásit na místě. Do 13. května byla možnost online registrace za 50 Kč, na místě se již bude hradit startovné ve výši 100 Kč. Každý účastník po uhrazení startovacího poplatku bude automaticky zařazen do slosování o tandemový let na motorovém paraglidu, který věnovala společnost Tiskárna Kleinwächter.  Děti a mládež do 18 let startovné nehradí.

Celý den se v areálu autokempu Olešná ponese v duchu zdravého životního stylu a sportu. „Během dne na návštěvníky čeká doprovodný program pro celou rodinu. Přichystány budou předváděcí akce, testování kol, dětský koutek, zóna prevence a zásad bezpečného chování v silničním provozu, soutěže a spousta dalšího,“ vyjmenovává ředitelka Turistického informačního centra Frýdek-Místek Monika Konvičná.

Další informace k závodu je možné získat na webu akce www.fmnakole.cz 

Akci pořádá statutární město Frýdek-Místek prostřednictvím své organizace Turistické informační centrum Frýdek-Místek, p. o. pod záštitou primátora města Mgr. Michala Pobuckého, DiS.

Cyklostezka kolem Olešné bude od hráze po rybník Řehánek v části autokempu a aquaparku v čase 10.00 – 15.00 hodin zcela uzavřena. Mimo tento čas organizátoři prosí o zvýšenou opatrnost, budou probíhat přípravy závodu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám