Hlavní obsah

Frýdek-Místek láká na Festival partnerských měst

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zámecké náměstí ve Frýdku hostí v pátek 8. září od 16 do 22 hodin Festival partnerských měst. Zúčastní se ho polské Myslowice, Žywiec, Bielsko-Biala a slovenská Žilina. Účast přislíbil i ruský Urjupinsk a belgický Harelbeke.

Foto: magistrátFM

plakát

Článek

Města budou mít na frýdeckém náměstí své info stánky s propagačními materiály a spoustou informací a tipů k návštěvě zajímavých míst v jejich městě a nejbližším okolí. Připraven je i hudební program, znít bude historická hudba, swing i rock. Děti se budou moci zabavit ve stanu městské knihovny, která pro ně připravila výtvarné dílny.

Nouze nebude ani o občerstvení, prodávat se budou i místní pochutiny, výrobky z medu, bylinkové čaje nebo rukodělné výrobky. Součástí festivalu bude také předávání Cen města.

Program na náměstí bude zahájen již v 16 hodin, kdy na podiu vystoupí Žilinské babenky. V 16.45 všechny přítomné pozdraví zástupci jednotlivých měst a následovat bude vystoupení polského souboru Grojcowianie.

V 17.45 je na programu předání prestižních Cen města, které budou uděleny Milanu Michnovi a Petru Korčovi za přínos v hudební a kulturní oblasti, dále Vilému Vlkovi v oblasti kultury a sportu a in memoriam válečnému veteránovi Josefu Křístkovi za záchranu lidských životů.

Následovat bude vystoupení souboru Canta z polských Myslowic, hrající historickou hudbu. V 19.30 bude znít swing v podání místní kapely Akuma a ve 20.45 to na náměstí rozjede rocková Anna Myslajek z polské Bielsko-Bialej.

Dopravní omezení:

Festival na náměstí si vyžádá částečné dopravní omezení. Stánky a podium budou umístěny v horní části náměstí, poblíž restaurace Buffalo a vstupu do frýdeckého zámku. Nebude možné parkování ve vnitřním prstenci kruhového objezdu a také v horní části náměstí, kde budou umístěny stánky a podium. Průjezd náměstím možný bude. Výjimečně bude veden v obou směrech, a to okolo Zámecké optiky a penzionu Pod Kašnou. Dopravní omezení potrvá od 8 do 24 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám