Hlavní obsah

Frýdek-Místek bude opět plný chutí a rekordů

Novinky, Lucie Talavašková

Milovníci dobrého jídla a pití by si neměli nechat ujít další ročník gastrofestivalu Frýdek≈Místek plný chutí, který se koná v sobotu 17. srpna v parku Pod Zámkem ve Frýdku. A také letos ho doplní již XI. Beskydské rekordy.

Foto: www.fmplnychuti.cz

Na gastrofestivalu zavítáme do tajů kuchyně s Markétou Hrubešovou

Článek

Gastrofestival se každoročně rozrůstá o nabízený sortiment. Už nyní pořadatelé slibují na 60 stánků, ve kterých návštěvníci najdou různé speciality české i zahraniční kuchyně.

„Těšit se mohou například na burgery, saláty, pomazánky, žebra, sushi, steaky, cizrnové kari, netradiční bramborové placky, sýry, tyrolské speciality, vše doplní nepřeberná nabídka pití, dezertů nebo loňský hit rolovaná zmrzlina,“ vyjmenovává produkční akce Nikola Laníková z pořádajícího Turistického informačního centra Frýdek≈Místek.

Kromě ochutnávek budou moci diváci nahlédnout do kuchyně Markéty Hrubešové, která ve dvou vstupech připraví v kuchařském stanu své oblíbené recepty. Pro milovníky správně načepovaného piva bude připravena škola čepování piva, a po obědě se všichni dozví, který recept vyhrál v letošním souboji o nejlepší frýdeckomístecký štrúdl. Kdo bude mít odvahu, můžete i vyzkoušet v chilli výzvě koncentráty chilli s pálivostí 30 000x vyšší, než je omáčka tabasco.

Celý den se ale nebude točit jen kolem gastronomie. V Zámeckém parku si na své přijdou děti ve velké dětské zóně, na podiu se vystřídají folklórní soubor Sedmikvítek, kapela Platonic, Stanley´s Dixie Street Band, Olympic revival, legendární kapela Turbo, a to vše v čele s moderátorem Vojtěchem Bernatským.

Součástí gastrofestivalu bude také jedenáctý ročník Beskydských rekordů. Po loňském, jubilejním, ročníku se pořadatelé rozhodli vrátit o deset let zpátky, a pokusit se překonat již ustanovený rekord z roku 2009. Spolu s občany Frýdku-Místku a jeho návštěvníky se pokusí opět zdolat nejvyšší vrchol světa Mt. Everest.

„V roce 2009, kdy jsme historicky poprvé pořádali Beskydské rekordy, jsme zdolali v počtu 1191 účastníků 5256 metrů, což sice na vrchol světa nestačilo, ale i tak jsme vystoupali na nejvyšší vrchol Evropy Mt. Blanc,“ přibližuje tehdejší ročník ředitelka Turistického informačního centra Frýdek≈Místek Monika Konvičná.

Letošní pokus o rekord, který nese název Frýdek≈Místek na vrcholu světa, budou účastníci zdolávat na rampě, kterou mohou všichni znát z akcí jako B7. Každý účastník, který se zapojí, obdrží kromě absolventské turistické nálepky také kuchařku se soutěžními recepty ze soutěže o nejlepší štrúdl.

Akce se koná za každého počasí od 10.00 do 21.20 hodin, vstupné je zdarma.

Akci pořádá statutární město Frýdek-Místek prostřednictvím své organizace Turistické informační centrum Frýdek≈Místek p. o. pod záštitou primátora města Mgr. Michala Pobuckého, Dis.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám