Hlavní obsah

Frühlingsfest nabídne zábavu, výstavu veteránů, ohňostrojem vzdá hold hasičům

Novinky, Ivana Kvasnicová

První jarní slavnost Frühlingsfest v Mnichově je již přede dveřmi. Návštěvníky od 15. dubna do 1. května čeká kromě tradiční zábavy v pivních halách a na zábavních atrakcích i bohatý doprovodný program. Poprvé se koná oslava hasičů, která doplní již tradiční program - výstavu veteránů, bleší trh i ohňostroje.

Foto: Ivana Kvasnicová
Článek

Již po 52. otevírá první jarní lidová slavnost Frühlingfest, nazývaná také jako menší sestřička světově známé podzimní slavnosti Oktoberfest, zábavu na náměstí Theresienwiese.

Frühlingsfest se těší mezi návštěvníky popularitě pro svou rodinnou atmosféru. Karneval nabízí na jaře tradiční zábavu v pivních halách a na zábavních atrakcích spolu s bohatým doprovodným programem. Letos poprvé, vedle tradičního programu - výstavy veteránů nebo blešího trhu, vzdá hold práci hasičů. 

Jarní slavnost zahájí tradiční průvod na Theresienwiese 15. dubna. Jarní festival 2016 pak oficiálně otevře starosta Josef Schmid (v 15.30 hodin) naražením prvního sudu v hale Hippodrom.

Hodně zábavy mohou návštěvníci zažít i mimo stany. Ze zábavních atrakcí na Theresienwiese si vyberou všichni, od dětí až po seniory; milovníky pohodlí sveze parní vláček z roku 1924 Wonderland Express, fanoušci adrenalinových sportů využijí řadu atrakcí. Stánky dopřejí návštěvníkům pochoutky všeho druhu, od grilovaných kuřátek a tradičních bavorských klobás až po zmrzlinu nebo pravou čokoládu s ovocem či oříšky.

V rámci největší jarní slavnosti Frühlingsfest se v tomto roce uskuteční oslava dobrovolných hasičů. Právě v roce 2016 oslaví 150 let od svého založení. Festival 23. a 24. dubna bude patřit organizacím, které spolupracují s profesionály a dobrovolně pomáhají lidem. Kromě tréninkových programů představí i nejnovější ochranné pomůcky - obleky nebo teplotně rezistentní obaly. Na jejich počest bude odpálen v pátek velký ohňostroj (22. a 29. dubna od 22 hodin).

Výstava veteránů

Již po 13. se setkají milovníci historických vozů na Theresienwiese. Tento rok se koná výstava veteránů pod sochou Bavaria v neděli 17. dubna. Majitelé předvedou nejen historická auta, autobusy i traktory vyrobené do roku 1994 ale i moderní závodní auta několikamilionové hodnoty. Akci pořádá Automobil-Club München.

Reklama

Výběr článků

Načítám