Hlavní obsah

František Gábor: Našimi prioritami pro krajské volby jsou hospodárnost a bezpečí

• Aktualizováno
Novinky, Martina Rambousková

Kandidátem na hejtmana Libereckého kraje za TOP 09 je František Gábor. Je to bývalý voják, který se na začátku 90. let zúčastnil operací Pouštní štít, Pouštní bouře a osvobození Kuvajtu jako příslušník Československého protichemického praporu.

Foto: Archív Františka Gábora - frantisekgabor.cz

František Gábor, kandidát na hejtmana Libereckého kraje za TOP 09

Článek

Armáda ho naučila hodně – nejen disciplíně a rozhodnosti, ale hlavně akceschopnosti bez zbytečných řečí. „V dnešní politice je to bohužel obráceně: hodně se mluví a nikdo nic nedělá. Právě to chci změnit – chci být hejtmanem, za kterého mluví činy,“ říká František Gábor, lídr krajské kandidátky TOP 09 Libereckého kraje.

Dvěma hlavními prioritami TOP 09 pro podzimní krajské volby v Libereckém kraji kraje jsou hospodárnost a bezpečí.

„Mým heslem je: každou korunu využít efektivně. Jsem přesvědčen, že peněz proudí ze státního rozpočtu do měst a krajů je dostatek, regionální politici je však neumí využívat. Zapomeňme na pobídky a dotace, soustřeďme se na to, co máme, a také na potřeby občanů. Chci dobře hospodařit a zajistit lidem kvalitní život v regionu,“ sdělil Gábor k první prioritě.

„Mým druhým tématem je bezpečnost. Je smutným faktem, že toto téma je u nás i ve světě čím dál aktuálnější. Přesto je stále podceňované a dlouhodobě se mu nikdo nevěnuje. Mám bohaté zkušenosti z extrémně nebezpečného prostředí, dovolím si tedy prohlásit, že vím, jak na to. Chci nejen efektivně bojovat s aktuální kriminalitou, ale také připravit region na hrozby, které mohou kdykoliv přijít,“ dodal Gábor ke druhé prioritě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám