Hlavní obsah

Francouzský Pinocchio v Lampionu zaujal dospělé i studenty

Novinky, Petra Kulhánková

Mořská rybka pozdravila diváky česky. Na tom by nebylo nic divného, kdyby se nejednalo o loutku z představení Pinocchio, se kterým do Kladna přijel francouzský soubor La compagnie AMAC z Vitry-sur-Seine. Divadlem Lampion se díky tomu v úterý 26. března rozléhala nejvíc právě francouzština

Foto: Petra Dolanská

Soubor La compagnie Amac s překladatelkou.

Článek

Dvě dopolední představení byla určena milovníkům francouzské kultury a studentům francouzštiny.

Příběh neposedy Pinocchia je znám po celém světě, dokonce se jedná o pátý nejznámější příběh na celém světě. I naši diváci jej dobře znají, možná i díky kreslenému filmu z disneyovské dílny. Francouzský soubor, složený ze tří herců, přivezl inscenaci využívající prvky černého divadla.

Soubor La compagnie AMAC je znám po celé Francii, kde se účastní festivalů a přehlídek a příležitostně vyjíždí také do zahraničí. V Čechách byli jeho členové poprvé, a tak volný čas trávili poznáváním Kladna a také výletem do Prahy.

Pro francouzské herce byla překvapením nejen nedávná průmyslová minulost města Kladna, ale i historie daleko starší, hlavně v Čechách velmi živý fenomén „dobývání Divokého západu“. Zhlédli totiž představení Jaromír Jágr, Kladeňák, tak naši divadelní novinku, představení Vinnetou a obě je velmi zaujala. Na podzim se naoplátku soubor Divadla Lampion představí v partnerském městě Vitry-sur-Seine.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám