Hlavní obsah

Foyer radnice na Prokešově náměstí hostí výstava ke změnám klimatu

Novinky, Josef Zajíc

Výstava o změně klimatu v Ostravě, v Evropě a na celém světě je k vidění ve foyer nové radnice na Prokešově náměstí 8. Výstavní panely názorně a v konkrétních příkladech dokládají příčiny a dopady změny klimatu.

Foto: Josef Zajíc

Výstava v Ostravě: Klima se mění, změň se i Ty. Foyer nové radnice. Ve výřezu panely, které připravila společnost CI2,o.p.s.

Článek

Výstava s názvem Klima se mění, změň se i Ty konkrétními náměty a doporučeními ukazuje, co mohou udělat lidé sami, stejně jako možnosti širších a systematických opatřeních, které mohou realizovat jen města či firmy.

„Podoba výstavy, jak je známa z dosavadních instalací ve městech, byla v Ostravě doplněna o další informace zejména o možnostech osobního zapojení lidí do ochrany klimatu a snižováním osobní uhlíkové stopy, například prostřednictvím aplikací a on-line služeb MojeCO2.cz nebo na: www.offsetujemeCO2.cz,” sdělila Andrea Vojkovská, tisková mluvčí ostravského magistrátu.

Na panelech jsou obsaženy informace pro občany o aktivitách města Ostravy pro ochranu klimatu a adaptace na jeho změny i konkrétní informace pro občany města, jak se mohou chránit například při vlnách horkého počasí.

Strategické dokumenty statutárního města Ostravy:

2011 - Pakt starostů a primátorů

2013 - SUSTANAIBLE ENERGY ACTION PLAN ( SEAP) Akční plán udržitelné energie.

2014 - Integrovaný plán městské mobility

2017 - Strategický plán rozvoje města na období 2017 - 2023

2017 - Adaptační strategie na dopady změn klimatu

2019 - Systém environmentálního řízení úřadu

Podle informací z výstavy město Ostrava usiluje o co nejlepší prezentaci informací o životním prostředí. Pro tyto potřeby byl zřízen samostatný webový portál www.zdravaova.cz, na kterém najdou návštěvníci přehled aktualit, aktuální informaci o kvalitě ovzduší, informace rozdělení do jednotlivých kategorií, projekty, kalendář akcí, odkazy na projekty souvisejícími s životním prostředím.

„Kvalita a rozsah informací je v poslední době ceněna také v rámci hodnocení prezentací měst - Zelená informacím. Ostrava obsadila 1. místo v letech 2014, 2016 a 2018 a 2. místo v roce 2017,” dodala Andrea Vojkovská.

Výstavu připravila obecně prospěšná společnost CI2, o. p. s.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám