Hlavní obsah

Fotoklub OKO představil práce svých členů

Novinky, Stanislava Dvořáková

Vernisáží v pátek 11. července v Galerii v Ústí nad Orlicí otevřel Klub přátel umění a Fotoklub OKO výstavu, tentokrát věnovanou pracím místních obyvatel, pod názvem Fotografie členů Fotoklubu OKO.

Foto: Stanislava Dvořáková

Úvod vernisáže zajistila místní ZUŠ Selankou od Zdeňka Fibicha v podání Tomáše Valčíka a Evy Felgrové.

Článek

Dva výstavní sály Galerie pod radnicí v Ústí nad Orlicí zaplnilo 80 fotografií s různými žánry od 16 autorů z řad členů Fotoklubu OKO. 

Po slavnostním uvedení žákem Tomášem Valčíkem za doprovodu učitelky Evy Felgrové místní ZUŠ Jaroslava Kociana Selanky od Zdeňka Fibicha a úvodním slově předsedy Fotoklubu OKO Mijata Mandiče byla navozena emotivní nálada procházky mezi fotografiemi s poznáním i vzpomínkami.

Tyto ukázky Fotoklubu OKO jsou oblíbenými a hojně navštěvovanými výstavami pro jejich vazbu na život, názory a postřehy samotných tvůrců i nepostřehnutelnou či neznámou krásu města a jeho okolí.

V pracích autorů je zachycena široká paleta rozličných žánrů. Působivému dojmu především vévodí příroda, krajina a zátiší. Neméně zajímavé jsou však ukázky dennodenního života, ať Perníkové mámení na ústecké pouti, tak folklorní slavnosti Slováckého roku. 

Dále se můžeme setkat s prolínáním vztahu člověka jak ve studiích portrétů, tak nálad v různých situacích. Nechybí ani studie světla a stínu obyčejných věcí s neobyčejnými efekty. 

Najde se i okamžik k úsměvu v podání zvířecí říše. Kde jinde hledat tolik přátelského vztahu, než na fotografii Ona a On.

Stručný výčet ukazuje jen několik z bohatého výběru podnětů, z nichž každý má svůj příběh a stojí za zamyšlení.

Výstava potrvá až do 3. srpna, otevírací hodiny jsou mimo pondělí, kdy je zavřeno, od úterý do pátku od 10 - 12 a 14 - 17 hodin, v sobotu a neděli od 14 - 17 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám