Hlavní obsah

Fotbalisté Petřkovic již počtvrté v řadě obdarovali dětské pacienty Vítkovické nemocnice

Novinky, Lucie Drahošová

V adventním čase již čtvrtý rok za sebou navštívili dětské oddělení Vítkovické nemocnice hráči a zástupci fotbalového klubu FC Odra Petřkovice. Malý pacientům a zdravotníkům z oddělení však nepřišli udělat radost pouze návštěvou.

Foto: Lucie Drahošová
Článek

Stejně jako v minulých letech dětskému oddělení předali praktické dary a sbírku hraček, které poslouží místním malým pacientům.

Sportovci FC Odra Petřkovice stejně jako v předešlých letech uspořádali nejen ve vlastních řadách, ale i mezi fanoušky a přáteli finanční sbírku a sbírku hraček. Finance mohli zájemci věnovat jako dobrovolný příspěvek výměnou za občerstvení na utkání, nebo jen nezištným vhozením do kasičky. Za finance pak letos zástupci klubu nakoupili dětské hrací podložky, které nejmenším pacientům zajistí větší komfort při volnočasových aktivitách v nemocnici.

„Hráči i celý organizační tým, který stojí za FC Odra Petřkovice, jsou prostě skvělí. Už čtvrtým rokem myslí na naše malé pacienty a každoročně pomáhají s tím, s čím je potřeba. Podložky, které pro nás letos nakoupili, děti maximálně využijí a ocení,“ shrnul primář dětského oddělení Vítkovické nemocnice MUDr. Jan Boženský s tím, že celková výše daru letos přesáhla dvanáct tisíc korun.

Mimo to letos uspořádali zástupci klubu také sbírku hraček, které najdou nové uplatnění v herně dětského oddělení Vítkovické nemocnice. 

Slavnostní předání darů proběhlo v rámci předvánočního setkání zástupců klubu a zdravotníků dětského oddělení Vítkovické nemocnice v úterý 18. prosince přímo na oddělení.

Reklama

Výběr článků

Načítám