Hlavní obsah

Florbalový bronz pro olomoucké gymnazistky

Novinky, Petr Kameníček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dívky z olomouckého Gymnázia Čajkovského jsou nejenom neobyčejně krásné, jak dokazují první příčky v soutěžích krásy, ale také neobyčejně sportovně nadané. V minulých dnech si domů přivezly bronzovou medaili z republikového finále ve florbalu.

Foto: Josef Böhm
Článek

Ve dnech 23. a 24. dubna se v Jindřichově Hradci uskutečnilo finále Poháru středních škol ve florbale dívek. Děvčata z olomouckého Gymnázia Čajkovského na finálový turnaj postoupila bez ztráty z předchozích kol. Závěrečné finále hrály mírně oslabené, neboť jedna ze studentek plnila jiné reprezentační povinnosti.

Ve skupině olomoucké florbalistky sice nestačily na výběr dívek z Prahy, ale dokázaly přehrát soupeře ze Znojma. V základní skupině obsadily 2. místo a mohly se připravit na favoritky z Hradce Králové. Hradecká děvčata prokázala roli favoritek a utkání vyhrála. Florbalistky z Čajkárny však ještě čekal duel o bronzovou medaili. V tom se utkaly s výběrem z Rakovníku, který poměrně snadno přehrály, a tím si vysloužily bronzovou příčku.

Dívky z Čajkárny tak jasně prokázaly, že patří mezi elitu ve florbalu napříč Českou republikou. Gymnázium Čajkovského klade velký důraz na přípravu sportovních talentů, což se vrací v podobě prvních příček napříč sportovními obory. Není proto divu, že ředitel Gymnázia Radek Čapka získal cenu hejtmana za výrazný rozvoj školy a mimořádnou práci se sportovně talentovanými žáky.

Dívky z Gymnázia Čajkovského jsou nejenom krásné a sportovně nadané, ale rovněž velmi inteligentní, což dokládají jejich úspěchy v nejrůznějších soutěžích. Velkým úspěchem zejména dívek z Čajkárny byla esejistická soutěž V Olomouckém kraji jsem doma. A vždycky budu!

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám