Hlavní obsah

Firma Gühring na Plzeňsku podniká a dává zaměstnání již dvacet let

Novinky, Miloš Zikmund

Ve strojírenství se začíná opět dařit. Firmy mají zájem o kvalifikované zaměstnance. Příkladem je i firma Gühring.

Foto: Gühring

Návštěvníci firmy při 20. výročí.

Článek

Ve sdělovacích prostředcích se v dnešní době slovo krize skloňuje v několika pádech. Pomalu končí rok 2013 a ti co mají úspěch jsou nadějí i do budoucna. Zaměstnanost je dnes prvořadá snaha každého regionu.

Před 20 lety byl v obci Sulkov u Plzně položen základní kámen firmy Gühring s. r. o. Firma je významným zaměstnavatelem hlavně v odborných a řemeslných oborech.

Společnost Gühring s. r. o. je součástí koncernu Gühring o. H. G., který je díky své více než stoleté tradici vnímán jako světová jednička v oblasti produkce špičkových řezných nástrojů a upínačů pro průmyslové obrábění, nejvíce používaných v automobilové a letecké výrobě. Je zastoupena v 56 zemích, z toho ve 32 má vlastní pobočky. Firma dává práci i menším firmám z okolí.

Koncem léta byl v areálu firmy uspořádán den otevřených dveří, kam se rádi dostavili hosté z řad zastoupení okolních obcí, ale i zaměstnanci se mohli pochlubit před členy svých rodin, kde pracují a jaké mají úkoly. Nešlo jen o prohlídku výrobních prostor, ale stany s občerstvením a doprovodný program i pro děti udělal mnoha lidem radost.

Akce byla velice úspěšná a všem se líbila. Zúčastnilo se více než 900 hostů. O zaměstnance má firma zájem. V současné době se dokončuje rozšíření výrobních kapacit výstavbou dvou nových hal.

Výrobní ředitel Michal Mlčoch je právem na firmu pyšný. „Gühring nyní zaměstnává kolem 350 zaměstnanců a po dostavbě nových prostor, které jsou před dokončením, zaměstnáme ještě 50 nových ve strojních profesích. Máme zájem o spolehlivé a šikovné zaměstnance. Vyrábět a dodávat vysoce kvalitní výrobky pro nás znamená také myslet a jednat. Češi jsou šikovní a to ví i majitelé firmy. Proto nás berou za perspektivní partnery,“ řekl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám