Hlavní obsah

Finále 48. ročníku Porty v Řevnicích vstupuje do posledního dne

Novinky, Petr Mráček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třídenní hudební festival Porta vstupuje do svého posledního dne. Všechny soutěžící zhodnotila odborná porota a v neděli se dovíme, kdo získá hlavní cenu Porty pro rok 2014.

Foto: Petr Mráček

Porta 2014 - Řevnice

Článek

Organizátorům festivalu patří veliké díky. Podařilo se jim sestavit atraktivní program a do Lesního divadla v Řevnicích přilákat za první dva dny festivalu pěknou řadu diváků, které neodradil ani sobotní déšť, který začal u vystoupení Vojty Kiďáka Tomáška a pokračoval i přes vystoupení včerejších hlavních hvězda Hany a Petra Ulrychových se skupinou Javory.

Právě Hana a Petr Ulrychovi byli včera hlavním lákadlem festivalu. Na pódiu předvedli, jak jim to spolu ladí neuvěřitelných padesát let a 40 let se skupinou Javory. Velký úspěch měla píseň Nevidomá dívka, kterou pro Hanku složil tehdy ještě neznámý Karel Kryl. Karel Kryl ji posléze nazpíval v exilu a byl to jeden z jeho největších hitů. 

Ze včerejšího programu stojí za zmínku také vystoupení Drum circle Pavla Šušora, který do své hry na bicí zatáhl pěknou řádku diváků. 

Mezi dalšími hosty byla například i skupina Švédova trojka, vítězové Porty z let 2012 a 2013, či skupina Nadoraz, Klíč kvartet a další účinkující.

V neděli budou moci diváci zhlédnout vystoupení Petra Kocmana, skupin Zelenáči, BG stylu, Monogram, Nezmaři, Kamelot. Vyvrcholením festivalu bude pak Hodina H s Václavem Neckářem a skupinou Bacily, Lenkou Filipovou, Terezkou Černochovou, Ondřejem Hejmou, Pavlem Říčařem, Radkem Tomáškem a Petrem Kocmanem.

Hodina H je věnována památce textaře Zdeňka Rytíře, který je spojen i s festivalem Porta v Řevnicích, na což vzpomíná Helena Rytířová: „Já jsem vlastně s Portou v Řevnicích začínala společně s manželem Zdeňkem Rytířem, který seděl v porotě, a já byla šéfredaktorkou portovních novin Portýr. Nyní se vracím a moc ráda jsem mezi všemi, kteří folku a country fandí. Letos se budu opět podílet na Portýru, ale pomáhám hlavně s organizací závěrečné „Hodiny H“."

Reklama

Výběr článků

Načítám