Hlavní obsah

Finále 12. ročníku projektu Hejbejte se a zpívejte s Hankou Kynychovou osvěžilo Žofín

Novinky, Lenka Žáčková

Cvičitelka Hanka Kynychová už po dvanácté roztančila dětské domovy. Tým charitativního projektu Hejbejte se a zpívejte s Hankou Kynychovou roztančil Žofín. Přes sto dětí z dětských domovů z celé České republiky se sjelo do Prahy, aby se utkalo o medaile v tanečních a muzikálových disciplínách.

Foto: NF Hanky Kynychové

12. ročník Hejbejte se a zpívejte s Hankou Kynychovou

Článek

„Smyslem projektu Hejbejte se a zpívejte je ukázat dětem, že úspěch přijde po opravdové dřině a tvrdé práci,“ vysvětluje Hanka Kynychová smysl projektu.

Mezi stálé podporovatele patří zpěvačka Heidi Janků, která letos dorazila i se zlomenou nohou. Marek Dědík také ví, že pomáhat je normální, proto se i on věnuje přípravě choreografií do kategorie Latino dance. Letošní rok je pro něj opravdu náročný, přišel děti přijít i mezi náročnými tréninky soutěže StarDance, kde exceluje s herečkou Pavlou Tomicovou. 

Poprvé dorazil Jaroslav Uhlíř a s dětmi si zazpíval několik svých hitů. „Dětem bych rád vzkázal, že když něco opravdu chtějí, ať si za tím jdou. A ať dělají cokoliv, ale hlavně, ať něco dělají,“ vzkázal všem přední český hudebník. 

SuperStar Tereza Mašková vidí své vystoupení jako malé zrníčko dobroty a lásky. „Největší odměnou za vystoupení pro mě byly upřímné oči dětí a jejich spontánní reakce a okamžitá reakce na hudbu jejich pohybem a tancem. Bylo vidět, jak jsou šťastné,“ popsala své pocity .

Marie Křížová, která se letos stala maminkou, stále pracuje, přesto si vyšetřila čas. „Když se řekne pomoc, jako první se mi vybaví přátelství a vnímavost. To, že vidíme, co se kolem nás děje a není nám to lhostejné,“ popsala osobní vztah k projektu.

Svým zpěvem děti potěšila také zpěvačka Marta Jandová, která do svého vystoupení zapojila i bubenickou skupinu Groove Army, kterou velmi dobře zná ze soutěže Česko Slovensko má talent. 

Akci dále podpořili Nela Boudová, Ljuba Krbová, Laďka Něrgešová, Lejla Abbasová, Kateřina Neumannová, Petr Vojnar, Kristýna Janáčková, Elis Ochmanová, Natálie Grossová, Lukáš Randák a další.

Celý letošní ročník se díky stému výročí vzniku naší republiky nesl v českém a slovenském duchu a upozornil tak na sté výroční naší krásné země. Program byl zahájen českou státní hymnou v podání Pavlíny Senič. Úvodní taneční vystoupení, které připravila taneční skupina Artefact dance company. Zatančili společně s dětmi z dětských domovů a s Hankou Kynychovou na skladbu Bedřicha Smetany Vltava ze symfonického cyklu Má vlast.

Děti se utkaly v devíti soutěžních disciplínách od aerobicu, přes latino dance až po muzikál a show dance. Dětem se celý rok věnovali kromě Hanky Kynychové lektoři: Radek Fišer, Marek Dědík, Martin Ivanecký, Lukáš Prokop, Jiří Minařík, Jan Hönig, Katrin Cvinerová a Lucie Škrobalová. Za celou organizací akce stojí manažerka Kateřina Fingralová.

Velký dík patří partnerům, bez nichž by se 12. ročník nekonal: Úsovsko Food – výrobce tyčinek FIT, MČ Praha 1, KF production, Slim Pasta, Delicomat, Lays,  Cheetos,  Ovocňák, LEIFHEIT, vydavatelství knih Albatros, Artefact dance company, Max Sport, CEP sports, iLi dorty, GS – Green swan, Hamlyes, Penam, Pharma Activ, Miss cosmetic, H2Out a Taneční škola Maestro.

Po šesté finálovým programem provedla Miluška Bittnerová. „Tím, že moderuji již mnoho let, vidím i progres u dětí,“ potvrdila česká Marilyn Monroe. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám