Hlavní obsah

Filmový pohádkový les přilákal i víly a piráty

Novinky, Martina Žáčková

Na čtyři sta dětí si v neděli 12. června užilo Pohádkový les v turistickém resortu Valachy ve Velkých Karlovicích. Tradiční předprázdninová akce přilákala rekordní počet návštěvníků i díky vydařenému slunečnému počasí.

Foto: Martina Žáčková
Článek

Mnohé děti dorazily v maskách. Na trasu tak vyrazili například piráti, víly, berušky, princezny, rytíři nebo malé čarodějnice. Letošní ročník byl zasvěcen filmovým pohádkám.

V lese kolem hotelu Galik a u sjezdovky Galik tedy děti plnily jednoduché úkoly pod dohledem Princezny Koloběžky, Hloupého Honzy či Šíleně smutné princezny. S Dlouhým, Širokým a Bystrozrakým si vyzkoušely chůzi na chůdách nebo se zavázanýma očima, se Saxanou se naučily zaklínadla, pomáhaly najít Popelce střevíček, s vodníky lovily ryby a také se trefovaly balonkem do dračí tlamy. Kdo vydržel až do závěrečného vyhodnocení, odvezl si sladké odměny, hračky a další dárky od partnerů a sponzorů.

Další akcí pro rodiče s dětmi, která se chystá v turistickém resortu Valachy, bude 2. července Letní aquamánie v termálních bazénech Horal.

Děti s rodiči se mohou také zapojit do turistického pochodu Letní karlovská padesátka v sobotu 16. července. Pro malé účastníky a rodiče s kočárky bude připravena zkrácená varianta trasy v délce 10 kilometrů, na které si děti budou moci také zasoutěžit.   www.valachy.cz

Reklama

Výběr článků

Načítám