Hlavní obsah

Film Smečka vybrali pro prestižní koprodukční trh v jihokorejském Busanu

Novinky, Magdaléna Hladká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Celovečerní film Smečka, jehož výrobu podpořil Zlínský kraj, byl vybrán pro koprodukční trh v jihokorejském Busanu. Jedná se o první majoritní český projekt, který se tohoto prestižního trhu zúčastní.

Foto: Magdaléna Hladká

Ilustrační foto

Článek

Jediným dosavadním účastníkem Asian Project Marketu s českou stopou byl koprodukční snímek Kukuřičný ostrov George Ovashvilliho, kde měla Česká republika minoritu. „Asian Project Market každoročně vybírá mezi stovkami projektů z celého světa. V rámci letošního (celkově dvacátého prvního) ročníku bylo přihlášeno 401 projektů. Náš film, který právě finišuje vývoj, patří mezi 29 finálně vybraných," uvedl producent Jan Froněk ze společnosti 8Heads Productions.

Snímek vzniká jako celovečerní hraný debut režiséra Tomáše Polenského, absolventa Vyšší odborné školy filmové ve Zlíně a FAMU. Scénář filmu napsal režisér společně s kolegyní z Audiovizuální tvorby na Slezské univerzitě v Opavě a spoludoktorandkou na Univerzitě Tomáše Bati ve Zlíně, scenáristkou a dramaturgyní Irenou Kocí. Dramaturgicky scénář vedl Ľudovít Labík, profesor UTB ve Zlíně a VŠMU v Bratislavě a americký dramaturg v současné době žijící v Irsku, Steven Goldsmith. Projekt je připravován v mezinárodní koprodukci České republiky, Slovenska a Lotyšska.

Zlínský kraj podpořil výrobu filmu částkou dva milióny korun. Natáčení se bude konat i na území Zlínského kraje, a to do konce roku 2019. Snímek divákům představí fiktivní hokejový klub Vlci (situovaný ve Zlíně) a prostředí mládežnického hokeje, kde jsou dospívající chlapci vychováváni podle zákona síly. Právo silnějšího dominuje v celém kolektivu, který se tak stává vlčí smečkou, kde panuje velká rivalita a tvrdé zákony.

Reklama

Výběr článků

Načítám