Hlavní obsah

Festivalový Kinematovlak míří za dětmi do středních Čech

Novinky, Kateřina Martykánová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přes Příbram, Rakovník, Kralupy nad Vltavou a Mělník vede trasa pestrobarevného Kinematovlaku, aby svou pouť zakončil poslední zastávkou v Mladé Boleslavi. Speciální vagon s projekčním sálem tvoří součást doprovodného programu 57. ročníku Zlín Film Festivalu, vstup je zdarma.

Foto: Zlín Film Festival
Článek

Ve spolupráci s Českými drahami a ČD Cargo byla určena letošní trasa Kinematovlaku, která vede ze Zlína přes rakouské město Retz až do Mladé Boleslavi. „Kinematovlak se již po čtrnácté stává mohutným maskotem, který dováží alespoň malou ochutnávku z dětského filmového festivalu i do jiných měst,“ uvedla výkonná ředitelka Zlín film festivalu Jarmila Záhorová. „Z bezprostředních reakcí dětí dobře víme, že tato část doprovodného programu patří k velmi vyhledávaným,“ doplňuje Záhorová.   

Celý týden bude Kinematovlak putovat po pěti městech Středočeského kraje. Ve čtvrtek 25. května mohou projekce navštívit malí i velcí diváci v Příbrami, o den později v Rakovníku. V pondělí 29. května proběhne promítání na nádraží v Kralupech nad Vltavou a poté zůstane vlak po dva dny 30. a 31. května v Mělníku. Cílovou stanici představuje Mladá Boleslav, kde se vlak zdrží také po dva dny 1. a 2. června. Zde tak celou svou pouť ukončí.

Promítání začíná vždy v 9 hodin ráno a poslední projekce skončí v 15:30 hod. Dopolední promítání jsou určena pro školy a školky, odpolední  pro veřejnost. Pro všechny je vstup zcela zdarma. Na programu jsou osvědčené a oblíbené dětské pohádky jako Krtkova dobrodružství, O víle Amálce, Mach a Šebestová a mnoho dalších.

Vlak plný zábavy, pohádek i poučení přináší malým divákům nevšední filmový zážitek. Kromě hlavní součástí vlaku, Kinovozu upraveného do podoby kinosálu, nechybí ani herna zvaná Vláček Hráček a Historický vagon, kde děti uvidí, jak to kdysi na železnici vypadalo.

Harmonogram jízdy vlaku, časy promítání a další informace jsou k dispozici na www.zlinfest.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám