Hlavní obsah

Festivalové "Poklady" pokračují v Broumově koncertem mladých umělců

Novinky, Kateřina Ostradecká

Další hudební zážitek nabídne festival Za poklady Broumovska v sobotu 14. července od 18 hodin v klášterním kostele sv. Vojtěcha v Broumově. Vystoupí tu houslistka Olga Šroubková a violoncellista Eduard Šístek.

Foto: Jaroslav Winter

Klášterní kostel sv. Vojtěcha v Broumově.

Článek

Třetí koncert letního festivalu Za poklady Broumovska zavede posluchače do klášterního kostela, kde se představí mladí talentovaní interpreti. Vítězka Mezinárodní soutěže Pražské jaro - obor housle 2017, Olga Šroubková, a její kolega Eduard Šístek vystoupí s intimním programem v netradiční kombinaci housle - violoncello. Zazní skladby Reinholda Glièra, Johanna Sebastiana Bacha, Maurice Ravela a Johana Halvorsena. Vstupné na koncert je dobrovolné.

Olga Šroubková se věnuje hře na housle od 4 let, vystudovala Gymnázium Jana Nerudy s hudebním zaměřením a následně i Pražskou konzervatoř. V květnu 2017 zvítězila v mezinárodní hudební soutěži Pražského jara a získala rovněž Cenu Nadace Bohuslava Martinů a Cenu Nadace Český hudební fond. V červnu 2017 získala 4. cenu na mezinárodní soutěži Michael Hill International Violin Competition a cenu za nejlepší interpretaci soudobého díla.

Eduard Šístek studoval na Pražské konzervatoři, na hudební fakultě AMU a na Universität für Musik und darstellende Kunst ve Vídni u Reinharda Latzka. Absolvoval mistrovské kurzy v Čechách i v zahraničí a zúčastnil se řady národních a mezinárodních soutěží, ze kterých si odnesl četná ocenění. Čtyřikrát za sebou zvítězil na  mezinárodní violoncellové soutěži v rakouském Liezenu. Stal se absolutním vítězem soutěže Prague Junior Note, vítězem soutěží o stipendium společnosti YAMAHA a Talents for Europe. 

Reklama

Výběr článků

Načítám