Hlavní obsah

Festival v ulicích zaplaví centrum Ostravy kulturou Indie

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Konec školního roku zastihne děti, žáky, studenty a jejich rodiče ve veselé notě. Všichni jmenovaní si oddechnou, že to mají za sebou. To je důvod k veselí, ke zpěvu, poslechu hudby a pokusu o tanec. To vše nabídne 28. a 29. června již devátý ročník Festivalu v ulicích.

Foto: Josef Zajíc

Festival v ulicích Ostravy 2019.

Článek

Festival v ulicích, který se bude konat na lince Masarykovo náměstí, Černá louka, levé i pravé nábřeží řeky Ostravice až k Slezskoostravskému hradu, se letos zaměří na pestrou a exotickou kulturu Indie. V té době se centrum Ostravy zaplní hudbou, tancem, filmy, workshopy, stánky, sportovními aktivitami a programem pro rodiny s dětmi.

„Festival v ulicích 2019 znovu oživí centrum Ostravy.  Na obyvatele a návštěvníky čekají bezplatné koncerty, desítky jamujících muzikantů v ulicích, pouliční divadla, promítání filmů, tanec, soutěže a sportovní aktivity. Těší mě, že je Ostrava nejen sportovní, ale také festivalová, a že atraktivní festivalové programy do města každoročně přivábí desítky tisíc lidí. Akce ve městě pravidelně a celoročně finančně podporujeme. Festival v ulicích je jednou z nich," řekl na informační schůzce ve čtvrtek 6. června primátor města Ostravy Tomáš Macura.

Podle organizátorů Festivalu v ulicích 2019 vůbec poprvé v Evropě - a právě v Ostravě - vystoupí bojoví akrobatičtí tanečníci Raibenshe. Návštěvníci uvidí Kathakali - tanec v maskách, uslyší indický hip hop ze slamů Ta Dhom Projekct feat. Shri. Vyzkouší si tradiční tanec z oblasti Kathak, moderní Bollywood nebo budou moci ochutnat indická jídla.

Na hlavní scéně ArcelorMittal stage, která se letos vrátí přímo na Masarykovo náměstí, zahrají nejen čeští hudebníci Michal Hrůza nebo Voxel, ale také strhující zahraniční kapely - San Salvador z Francie, Oreada z Polska či Balkansambel ze Slovenska. Bohatý program bude probíhat po oba dny také na Černé louce a Slezskoostravském hradě. Vstup je tradičně zdarma.

Další informace: www.festivalvulicich.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám