Hlavní obsah

Festival Tanec Ostrava pokračoval v Janáčkově konzervatoři a gymnáziu

Novinky, Josef Zajíc

Taneční divadlo Zóna pořádá ve spolupráci s a. s. Tanec Praha od 1. do 23. června již 11. ročník mezinárodního festivalu soudobého tance a pohybového divadla Tanec Ostrava 2011.

Foto: Josef Zajíc

Taneční skupina im.pu.re.dance theater.

Článek

Festival byl zahájen vernisáží fotografií Petra Macháčka Tanec jako MEDIUMsoft, při které tančili Lenka Bartůňková a Antonie Svobodová.

Představení, které se odehrálo 13. června na Janáčkové konzervatoři a Gymnáziu v Ostravě, uvedla hlavní organizátorka festivalu Eva Friedlová. Byly předvedeny dvě části.

Kratší I.M.P.U.R.E dance theatre: 4:4 režírovala a choreografii měla Sara Puchowska (Polsko) na hudbu Jiřího Hájka. Sara Puchowská vystudovala v ČR taneční katedru na HAMU, obor choreografie. V rámci studia absolvovala jednoroční pobyt v Helsinkách.

Druhá část představení Fight for life, ve kterém tančí Šárka Bočková, Jaroslav Ondruš, Mami Kawabata, Kristýna Mullerová a Kuba Gottwald, vznikla jako autorský projekt Sary Puchowské.

Jak název naznačuje, jedná se v něm o boj, bitku, rvačku, zápas a komunikaci mladých lidí. Prostě o život takový jaký je. Mladé publikum odměňovalo tanečníky potleskem na otevřené scéně a bouřlivým nadšením po ukončení představení.

Další představení v rámci festivalu Tanec Ostrava 2011 se uskuteční 17. června v 19 hodin na Černé louce v pavilonu C1.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám