Hlavní obsah

Festival na hřbitově v krušnohorské Volyni

Novinky, Karla Vaněčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Již druhým rokem se koná protestní Hřbitovní fest. V červenci 2013 měl podnázev "Stop vrtulím" a letošním tématem je "Vyosení". A co to vlastně znamená?

Foto: Karla Vaněčková

Hudební program

Článek

V loňském roce se protestovalo proti výstavbě větrných elektráren, které měly být postaveny namísto lesů v Krušných horách. Obyvatelé, známí, kamarádi, ba dokonce i zahraniční hosté přijeli tento festival podpořit a podepsat petici o zamezení výstavby těchto "monster".

Dohromady petici podepsalo zhruba 370 lidí, což je velký úspěch, protože to byl přece jen první ročník festivalu. Hlavním důvodem protestu bylo zabránění kácení našich lesů, hluk, který by byl pro obyvatele přilehlých vesniček nesnesitelný a také nebezpečí pádu zmrzlých kusů ledu z větrníků.

Za svobodnou hudbu

Letošní rok má tento festival podnázev "Vyosení", neboli festival svobodné hudby. Jistě už mnoho z vás slyšelo o společnostech, které se snaží z lidí, veřejných provozoven, podniků a pořadatelů kulturních akcí mámit poplatky za hudební produkci.

Tento rok za podpory České pirátské strany pořádá René Vaněček protestní akci právě na obranu proti těmto vymahačům. „Každý se může předem těmto problémům vyhnout, pokud ví jak na to," říká pan Vaněček. V září roku 2013 totiž vyhrál soud s Intergramem.

A proč hřbitovní? Ve Volyni, která se nachází v Krušných horách nedaleko Výsluní, byl v minulém století (nyní již zaniklý) hřbitov. Na tomto místě se bude konat tento festival, ale žádný strach duchové tam nežijí. Nyní je tady kostel sv. Petra a Pavla přibližně z poloviny 14. století, do kterého mohou návštěvníci festivalu nahlédnout. Pokud si chcete vychutnat nezávislou hudbu a podpořit dobrou věc přijeďte se podívat.

A proč hřbitovní? Ve Volyni, která se nachází v Krušných horách nedaleko Výsluní, byl v minulém století (nyní již zaniklý) hřbitov. Na tomto místě se bude konat tento festival, ale žádný strach duchové tam nežijí. Nyní je tady kostel sv. Petra a Pavla přibližně z poloviny 14. století, do kterého mohou návštěvníci festivalu nahlédnout. Pokud si chcete vychutnat nezávislou hudbu a podpořit dobrou věc přijeďte se podívat.

A proč hřbitovní? Ve Volyni, která se nachází v Krušných horách nedaleko Výsluní, byl v minulém století (nyní již zaniklý) hřbitov. Na tomto místě se bude konat tento festival, ale žádný strach duchové tam nežijí. Nyní je tady kostel sv. Petra a Pavla přibližně z poloviny 14. století, do kterého mohou návštěvníci festivalu nahlédnout. Pokud si chcete vychutnat nezávislou hudbu a podpořit dobrou věc přijeďte se podívat. Kdy: 26.7.21014

A proč hřbitovní? Ve Volyni, která se nachází v Krušných horách nedaleko Výsluní, byl v minulém století (nyní již zaniklý) hřbitov. Na tomto místě se bude konat tento festival, ale žádný strach duchové tam nežijí. Nyní je tady kostel sv. Petra a Pavla přibližně z poloviny 14. století, do kterého mohou návštěvníci festivalu nahlédnout. Pokud si chcete vychutnat nezávislou hudbu a podpořit dobrou věc přijeďte se podívat. Kdy: 26.7.21014 Místo konání: Volyně u Výsluní (přibližně 15 km od Kadaně)

A proč hřbitovní? Ve Volyni, která se nachází v Krušných horách nedaleko Výsluní, byl v minulém století (nyní již zaniklý) hřbitov. Na tomto místě se bude konat tento festival, ale žádný strach duchové tam nežijí. Nyní je tady kostel sv. Petra a Pavla přibližně z poloviny 14. století, do kterého mohou návštěvníci festivalu nahlédnout. Pokud si chcete vychutnat nezávislou hudbu a podpořit dobrou věc přijeďte se podívat. Kdy: 26.7.21014 Místo konání: Volyně u Výsluní (přibližně 15 km od Kadaně) Začátek: od 10:00

A proč hřbitovní? Ve Volyni, která se nachází v Krušných horách nedaleko Výsluní, byl v minulém století (nyní již zaniklý) hřbitov. Na tomto místě se bude konat tento festival, ale žádný strach duchové tam nežijí. Nyní je tady kostel sv. Petra a Pavla přibližně z poloviny 14. století, do kterého mohou návštěvníci festivalu nahlédnout. Pokud si chcete vychutnat nezávislou hudbu a podpořit dobrou věc přijeďte se podívat. Kdy: 26.7.21014 Místo konání: Volyně u Výsluní (přibližně 15 km od Kadaně) Začátek: od 10:00 Vstupné na celý den: pouze 120 Kč

A proč hřbitovní? Ve Volyni, která se nachází v Krušných horách nedaleko Výsluní, byl v minulém století (nyní již zaniklý) hřbitov. Na tomto místě se bude konat tento festival, ale žádný strach duchové tam nežijí. Nyní je tady kostel sv. Petra a Pavla přibližně z poloviny 14. století, do kterého mohou návštěvníci festivalu nahlédnout. Pokud si chcete vychutnat nezávislou hudbu a podpořit dobrou věc přijeďte se podívat. Kdy: 26.7.21014 Místo konání: Volyně u Výsluní (přibližně 15 km od Kadaně) Začátek: od 10:00 Vstupné na celý den: pouze 120 Kč K dispozici: Stanové městečko, TOI TOI, parkoviště, cisterny s vodou, stánky s občerstvením, dobré pivo, pečené prase, klobásy

A proč hřbitovní? Ve Volyni, která se nachází v Krušných horách nedaleko Výsluní, byl v minulém století (nyní již zaniklý) hřbitov. Na tomto místě se bude konat tento festival, ale žádný strach duchové tam nežijí. Nyní je tady kostel sv. Petra a Pavla přibližně z poloviny 14. století, do kterého mohou návštěvníci festivalu nahlédnout. Pokud si chcete vychutnat nezávislou hudbu a podpořit dobrou věc přijeďte se podívat. Kdy: 26.7.21014 Místo konání: Volyně u Výsluní (přibližně 15 km od Kadaně) Začátek: od 10:00 Vstupné na celý den: pouze 120 Kč K dispozici: Stanové městečko, TOI TOI, parkoviště, cisterny s vodou, stánky s občerstvením, dobré pivo, pečené prase, klobásy Možnost příjezdu: již 25.7.

Reklama

Výběr článků

Načítám