Hlavní obsah

Festival malých nakladatelů v Táboře představí práce kulturně-teologické revue Salve

Novinky, Ivana Kvasnicová

Na festivalu malých nakladatelů Tabook v Táboře, který se letos koná ve dnech 2. až 4. října, se představí práce kulturně-teologické revue Salve, jejímž dlouholetým šéfredaktorem je pražský arcibiskup kardinál Dominik Duka.

Článek

Třetí ročník festivalu Tabook - malých nakladatelů, ilustrátorů, knihovníků, učitelů a knihkupců - se koná 2 .- 4. října v Táboře.

Letošní téma – cesta ke knize a cesty jako takové – zahrnuje cesty za knihami, cesty kvůli knihám i cesty objevné, cesty symbolické, duchovní, cesty do emigrace, cestovní deníky, cesty jako životní zkušenost i knihu jako cestu...  zkrátka cestu člověka k poznání.

Po setkání s překladateli letos nabídne setkání s editory. O svých zkušenostech budou mluvit např. laureát Ceny Karla Čapka pro rok 2014, redaktor a editor české literatury Jan Šulc nebo známá divadelní a knižní editorka Terezie Pokorná.

V programu pro knižní profesionály se představí projekty, které se snaží přivést ke čtení nejen děti. Pozvání ke čtení přijali také autoři a spisovatelé knih, prozaička Magdalena Platzová a Dora Kaprálová, spisovatel a scenárista Jan Novák, spisovatel, dramatik a rabín Karol Sidon, ilustrátor Petr Sís, nebo etnoložka a spisovatelka Pavlína Brzáková.

Na festivalu malých nakladatelů Tabook představí v sobotu 4. října v 10. hodin  práce kulturně-teologické revue Salve redaktoři Martin Bedřich a Norbert Schmidt, jejímž dlouholetým šéfredaktorem je pražský arcibiskup kardinál Dominik Duka.

Teologicko-kulturní revue Salve, která vychází již téměř čtvrt století pod záštitou dominikánského řádu, představuje posledních víc než deset let jednu z  platforem dialogu katolické teologie se současným světem a myšlením.

Čtyři tematická čísla, která každý rok vznikají, pojímají otázky teologie, duchovního života a kultury z mnoha úhlů pohledu. Témata Salve se přelévají i do dalších prostředí, která s revue souvisí – ať jde o centrum Dominikánská 8 u kláštera sv. Jiljí, akademický kostel Nejsv. Salvátora, Centrum teologie a umění na Katolické teologické fakultě a další.

Doprovodný program zahrnuje kromě výstav také divadelní představení, promítání filmů, výtvarné dílny všeho druhu, bohatý program pro děti, čítárny a drobné události v režii nakladatelů.  

Reklama

Výběr článků

Načítám