Hlavní obsah

Festival Hudba v zahradách a zámku propojí hudební skvosty s géniem loci Kroměříže

Novinky, Robert Rohál
Aktualizováno

Během července a srpna proběhne v Kroměříži už 17. ročník festivalu Hudba v zahradách a zámku – Léto 2016 Kroměříž. První zahajovací koncert, na kterém zahraje Filharmonie Bohuslava Martinů Zlín, je na programu v neděli 3. července od 19 hodin.

Foto: archiv autora

V Kroměříži proběhne již 17. ročník festivalu Hudba v zahradách a zámku.

Článek

Očekávaný zahajovací koncert, na kterém bude zlínskou filharmonii řídit Tomáš Netopil, mimochodem i ve světě proslavený kroměřížský rodák a dramaturg festivalu, se uskuteční ve skleníku Květné zahrady. Sólistou na trombon bude Robert Kozánek. V rámci koncertu zazní: Antonín Dvořák - Scherzo capriccioso, Ivan Zelenka - Koncert pro trombon a orchestr, Robert Schumann - Symfonie č. 3 Es Dur, Op. 97.

V pořadí druhým koncertem bude 10. července hudební produkce nazvaná Učitel a žák, i tentokrát se představí Filharmonie Bohuslava Martinů Zlín řízená Tomášem Braunerem a se sólisty – houslisty Janem Mráčkem a Bohuslavem Matouškem. Také tento koncert proběhne ve skleníku.

Jako třetí se uskuteční 15. července v Rotundě Květné zahrady Koncert hlubokých žesťů České filharmonie. Na stejném místě odezní ve čtvrtek 21. července Hudba starých mistrů, kdy se představí soubor Musica Minore.

Pátým koncertem bude 10. srpna hudební večer nazvaný Romantické obrazy a představí se Moravské filharmonie Olomouc se sólisty Veronikou Dzhoievou (soprán) aJakubem Kettnerem (baryton). Koncert bude dirigovat Zdeněk Klauda.

Závěrečný koncert mezinárodních dirigentských kurzů Filharmonie Bohuslava Martinů Zlín se uskuteční 12. srpna ve Sněmovním sálu Arcibiskupského zámku.

Začátky všech koncertů jsou stanoveny na 19 hodin, vstupenky jsou v tradičním předprodeji v Domě kultury v Kroměříži.

O festivalu:

Festival pořádá Město Kroměříž ve spolupráci se sdružením Art Collegium 2002, Klubem UNESCO, Arcibiskupským zámkem a zahradami Kroměříž a Domem kultury v Kroměříži.

Také letošní již 17. ročník hudebního festivalu Hudba v zahradách a zámku propojí "genius loci" kroměřížských architektonických skvostů zapsaných na listině UNESCO s poklady klasické a vážné hudby. Návštěvníci nebudou ochuzeni o nádherné koncerty v rekonstruovaném skleníku Květné zahrady, v působivém prostředí Rotundy Květné zahrady stejně jako na tradičním místě - ve Sněmovním sále kroměřížského Arcibiskupského zámku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám