Hlavní obsah

Festival Folklor bez hranic rozveselí a roztančí Ostravu od 12. srpna

Novinky, Josef Zajíc

Ostrava příští týden, a to hned od pondělí 12. srpna, ožije veselím, tancem, zpěvem. Představí se tu XXII. ročník festivalu Folklor bez hranic. Pořadatelé připravili zajímavý program ve čtyřech největších obvodech města a také akci v ulicích Roztančíme Ostravu.

Foto: Josef Zajíc

Festival Folklor bez hranic se bude konat v Ostravě od 12.do 16. srpna 2019

Článek

Tanečníci a hudebníci budou pět dní cestovat napříč ostravskými obvody a v pátek 16. srpna festival slavnostně ukončí závěrečným koncertem na Slezskoostravském hradě. Tam vystoupí se samostatným koncertem také Cimbálová muzika Soláň.

„Návštěvníci se mohou těšit na soubory z Ekvádoru, Slovinska, Lotyšska a Slovenska. Ti, kteří navštíví jednotlivé koncerty, mohou zhlédnout i soubory z České republiky,” pozvala na akci prezidentka festivalu Kateřina Macečková.

Program festivalu:

12. srpna - pondělí: Zástupce účinkujících přijme ve 14,00 hodin primátor města  Ostravy Tomáš Macura. Od 19.30 bude v Domě kultury města Ostravy úvodní koncert.

13. srpna - úterý: Koncert v největším městském obvodu Ostrava-Jih.  Návštěvníci od 16.30 uvidí koncert před Kulturním domem K - TRIO.

14. srpna - středa: Účinkující z Ekvádoru, Lotyšska, Slovinka, Slovenska a České republiky se představí 16.30 na náměstí v městském obvodu Ostrava-Mariánské Hory a Hulváky. V 19.00 hodin bude slavnostní koncert na lázeňské kolonádě v Klimkovicích.

15. srpna - čtvrtek: Tanečníci se přesunou v 16.30 na Hlavní třídu do Ostravy-Poruby, kde na pódiu u okružní křižovatky předvedou obecenstvu své taneční, pěvecké a hudební umění.

16. srpna - pátek: Festival ukončí svoji prezentaci na Slezskoostravském hradě, kde bude od 18.30 koncert.

Roztančíme Ostravu

Takový je název doprovodného program festivalu Folklor bez hranic v Ostravě 2019. Tanečníci uspořádají průvody centrem města, vystoupí na Masarykově náměstí, v obchodním a zábavním centru FORUM Nová Karolina. Navštíví seniory v domovech Sluníčko, Slunečnice, Kamenec a také i Centrum pro osoby se zdravotním postižením Čtyřlístek.

Cílem festivalu je obohatit a zpříjemnit dny obyvatelům a návštěvníkům Ostravy. Festival se uskuteční díky finanční podpoře města Ostravy, Ministerstva kultury České republiky, městských obvodů Moravská Ostrava a Přívoz, Ostrava-Jih, Ostrava-Mariánské Hory a Hulváky a Ostrava-Poruba.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám