Hlavní obsah

Fedcupový zápas mezi Českou republikou a Rumunskem zahájí Plíšková a Buzarnescuová

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Na magistrátu města Ostravy se v pátek 8. února ve 13.00 hodin uskutečnilo slavnostní losování 1. kola světové skupiny Fed Cupu. Za přítomnosti hejtmana Moravskoslezského kraje Ivo Vondráka a primátora města Ostravy Tomáše Macury byly nalosovány dvojice prvního dne utkání mezi Českou republikou a Rumunskem.

Foto: Josef Zajíc

Losování FED CUPU 2019.

Článek

V úvodu všechny přítomné v zasedací síni ostravského zastupitelstva přivítal primátor Tomáš Macura, moderátor losování Libor Bouček představil hráčky Rumunska v čele se Simonou Halepovou a reprezentanty České republiky v čele s Karolínou Plíškovou.

Z osudí poháru vylosoval primátor Tomáš Macura první jméno. V prvním utkání v sobotu 9. února od 13.00 hodin se střetne Karolína Plíšková s Mihaelou Buzarnescuovou. Po této dvouhře bude hrát Kateřina Siniaková proti Simoně Halepové.

V neděli od 13.00 hodin opět začne hrát Karolína Plíšková tentokrát proti Simoně Halepové. Ve druhém utkání dvouhry bude hrát Kateřina Siniaková proti Mihaele Buzarnescuové. Do čtyřhry budou připraveny Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou proti  Irine-Camelii Beguovou s Monicou Niculescuovou.

České reprezentanty ve Fed Cupu krásný pohár získaly za posledních osm let šestkrát. Na poháru září česká jména v letech 2011, 2012, 2014, 2015, 2016 a naposledy loni. Úspěšnou sérii po celou dobu řídil kapitán Petr Pála. 

K 8. únoru patří reprezentantkám České republiky v žebříčku Fed Cupu 1. místo s  35 520 body před hráčkami USA - 26 525 bodů. Na třetí příčce je Bělorusko s 12 347 body, na čtvrtém Francie - 11 972 bodů a na pátém Německo s 7 875 body.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám