Hlavní obsah

Fčely z Baníku šipkařskými mistryněmi kraje počtvrté v řadě

Novinky, Ondřej Vylíčil

V sobotu 12. května vyvrcholil v královédvorském Hankově domě devátý ročník ligové soutěže ženských družstev Královéhradecka. V dopoledních hodinách bylo na programu semifinále potažmo finále a souboj o bronz.

Foto: Ondřej Vylíčil

Fčely z Baníku Žacléř oslavily v ligové soutěži ženských družstev celkově již pátý krajský titul

Článek

Nejdramatičtější podívanou nabídlo semifinále mezi Ďáblicemi z Náchodska a Dračicemi Hradec Králové, které muselo rozhodnout až prodloužení. V něm měly více štěstí čtyřnásobné mistryně kraje Ďáblice, které si tak po výhře 11:10 mohly brousit zuby na pátý titul.

Ve finále je ovšem čekaly mistryně posledních třech sezón Fčely z Baníku Žacléř, které si v semifinále poměrně snadno poradily s Želvičkami Broumov 11:5. Duel týmů, kterým patřily všechny předešlé ročníky soutěže (oba vyhrály čtyřikrát) vyzněl lépe pro Fčely, které po výsledku 10:8 oslavily čtvrtý titul v řadě a pátý celkově. Bronz si do Hradce Králové odvezly Dračice, jež dominovaly souboji zklamaných semifinalistů skórem 11:2.

Všechny tři medailistky si vybojovaly účast v červnovém Mistrovství České republiky, kde budou reprezentovat nejen sebe, ale i Královéhradecký kraj. Na úspěch v podobě medaile čeká náš kraj od roku 2008, kdy se 2. Vicemistryněmi České republiky staly hráčky v barvách Baníku Žacléř. Od té doby je pevnost v podobě stupňů vítězek pro naše celky nedobytná. Český šampionát se uskuteční ve dnech 2. a 3. června v Králíkách u Nového Bydžova.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám