Hlavní obsah

Farmářské trhy ve Frýdku-Místku provoní zabijačkové speciality

Novinky, Jana Matějíková

Beskydské farmářské trhy ve Frýdku-Místku se naposledy v tomto roce uskuteční 14. listopadu a budou ve znamení zabijačky. Návštěvníci si tak budou moci od 8 do 14 hodin zakoupit kromě tradičních výrobků a produktů také zabijačkové speciality a připraveno bude i bohaté občerstvení.

Foto: magistrát FM

Farmářské trhy

Článek

„Zabijačka na listopadových farmářských trzích je již tradicí. Se svými zabijačkovými produkty se na nich budou prezentovat čtyři řeznictví. V nabídce budou jelita, jitrnice, tlačenka, škvarky a další zabijačkové pochoutky a uzenářské výrobky. A ani letos nebude chybět teplý pult se zabijačkovou polévkou, ovarem a prejtem se zelím,“ vyjmenoval náměstek primátora Jakub Míček. Podávat se bude také káva, čaj, svařák a teplá medovina.

Na trzích nebudou chybět ani tradičně nabízené mléčné produkty, různé druhy pečiva, ovocné šťávy, marmelády nebo med. Ze sezónní zeleniny to budou brambory, mrkev, cibule, zelí, česnek nebo dýně. V nabídce budou i sýry, vejce z podestýlky, králičí, husí, kachní i kuřecí maso. K mání bude také rybí polévka a filetovaní a uzení pstruzi. Prodávat se bude i vánoční cukroví a perníčky a rukodělné výrobky. K poslechu bude hrát reprodukovaná hudba.

Pořadatelem Beskydských farmářských trhů je statutární město Frýdek-Místek. Na náměstí Svobody v Místku je pořádá od roku 2011, a to od května do prosince co čtrnáct dní ve čtvrtek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám