Hlavní obsah

Farmářské trhy ve Frýdku-Místku provoní zabijačkové speciality

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Náměstí Svobody v Místku bude ve čtvrtek 2. listopadu patřit tradičním farmářským trhům, tentokrát ve znamení zabijačky. Návštěvníci si tak budou moci od 8 do 16 hodin zakoupit kromě tradičních výrobků a produktů také zabijačkové speciality a připraveno bude i bohaté občerstvení.

Foto: Jana Matějíková

farmářské trhy - zabuijačka

Článek

Prezentovat se budou hned čtyři řeznictví, které nabídnou kromě jiného jelita, jitrnice, ovar, tlačenku, špek a další uzenářské výrobky. Připraven bude také teplý pult se zabijačkovou polévkou nebo prejtem se zelím. Podávat se bude i svařák, vařonka a teplý alkoholický pivní nápoj – sladinka. K dobré náladě za příznivého počasí zahraje houslista i harmonikář, znít bude i reprodukovaná hudba.

Samozřejmě nebude chybět tradiční zboží, od mléčných výrobků, pečiva, vajec, marmelád nebo koření, přes sezónní zeleninu, zejména brambory, mrkev, cibule a česnek, až po rukodělné výrobky ze dřeva, proutí nebo keramiky.

Další a letos poslední trhy se uskuteční 16. listopadu. Součástí trhů bude i kuchařská show zaměřená na přípravu sladkovodních ryb. Zazní informace o jejich skladování, na řadu přijdou i praktické ukázky porcování rybího masa, ale také jeho přípravy na různé způsoby a chybět nebude ani ochutnávka, která bude pro veřejnost zdarma.

Show se uskuteční v rámci kampaně Ryba na talíř, jejímž cílem je zvýšit povědomí široké veřejnosti o příznivých účincích konzumace rybího masa na naše zdraví.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám