Hlavní obsah

Fanoušci z Bystřice nad Úhlavou si splnili velký sen, setkali se s plzeňskými hokejisty

Novinky, Věra Mundlová

Své fanoušky přišli ve středu 8. února odpoledne pozdravit hráči HC Plzeň 1929, kapitán týmu Martin Straka, obránce Jaroslav Modrý a útočník Tomáš Vlasák, do Domova pro osoby se zdravotním postižením v Bystřici nad Úhlavou.

Foto: Karel Bárta

Pro obyvatele Domova přebírá dres HC Plzeň 1929 z rukou kapitána Martina Straky ředitelka Ing. Kateřina Šimková.

Článek

Převážně mužské osazenstvo sálu Domova bylo přítomností svých idolů nadšeno a podle slov ředitelky Ing. Kateřiny Šimkové si tímto setkáním splnilo velký sen.

Všichni tři hokejoví reprezentanti více než hodinu odpovídali na dotazy, vyslechli si hodně pochvalných slov komentujících jejich výkony na ledě a na chvíli se stali důvěrníky těch, jež si jejich návštěvu vyložili jako setkání kamarádů, kteří však jsou při utkání odděleni bariérou, přes niž nelze komunikovat. Přesně tak to vyjádřila i paní ředitelka. „Pro nás jste na ledě moc daleko, proto jste dnes tady.“

Potlesk však neprovázel jen odpovědi plzeňských hokejistů, ale bouřlivé ovace sklidilo i vystoupení tanečního souboru Bystřinka a klavírní produkce zdejšího skvělého hudebníka Petra Mikeše. Ukázalo se, že i lidé s výrazným handicapem mají co nabídnout. Jejich radost a nadšení byly tak obrovské, že kapitán Indiánů na rozloučenou řekl: „Je nám tu strašně fajn, protože jste upřímní, radujete se a to se moc často mezi lidmi nevidí.“

Na závěr setkání si obě strany předaly dárečky, uskutečnila se autogramiáda a hosté si prohlédli zařízení, v němž jejich nevšední fanoušci pobývají. Vzájemně se ujistili, že se na plzeňském ledě opět brzy uvidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám