Hlavní obsah

Extrémní in-line závod opět ovládne přehradu Olešná ve Frýdku-Místku

Novinky, Jana Matějíková

Přehrada Olešná ve Frýdku-Místku se opět stane dějištěm eXtrémního in-line závodu EMOS INLINE24, který má v kategorii sportovních dvojic a sportovních čtveřic statut otevřeného Mistrovství ČR v extrémním 24hodinovém in-line maratonu. Pravidelně se ho účastní také široká sportovní veřejnost.

Foto: tým inline24

ilustrační foto - závod v roce 2015

Článek

Závod odstartuje v sobotu 25. června v 11 hodin od restaurace U Toma. Cíl bude na stejném místě o 24 hodin později, tedy v neděli 26. června v 11 hodin. Vyhrávají týmy, které dosáhnou největšího počtu okruhů ve stanoveném limitu 24 hodin.

Závodníci jsou rozděleni do čtyř základních kategorií - Sport dvojice a čtveřice a Hobby dvojice a čtveřice. Závodníci z řad aktivní veřejnosti, tzv. hobíci, mají možnost zažít atmosféru mistrovských závodů a vyzkoušet si, kde mají svoje hranice a co dokážou. Závod vyhlašuje absolutní vítěze všech kategorií, takže na bednu každým rokem vystoupí až 120 závodníků.  

„I letos jsou připraveny novinky. V depu bude „EMOS dobíjecí zóna“, ve které bude možné dobít energii prostřednictvím speciálních drinků z čerstvého ovoce, ale taky nabít mobily, kamery a foťáky. Prodloužena a speciálně nasvícena bude šikana, takže se zvýší bezpečnost všech závodníků projíždějících depem a novinkou bude i zdvojené měření a videozáznam, takže průjezd každého kola bude prokazatelný,“ řekl ředitel závodu Libor Uher s tím, že chybět nebude ani nasvícený nadchod nad tratí, ze kterého lze pořídit zajímavé záběry.

Závod in-line 24 letos by měl letos nabídnout také online 24 přenos z trasy, depa i zákulisí závodu, který má být proložen zajímavými vstupy. Sledovat jej má být možné na stránkách závodu, ale i na internetovém serveru TVCOM.CZ, případně ze záznamu na některých českých, slovenských a polských televizích.

„Tento eXtrémní závod už se stal ve městě tradicí. Na přehradu Olešná láká každým rokem stovky příznivců kolečkových bruslí z různých koutů naší republiky i zahraničí. Jeho prostřednictvím je propagována celá rekreační lokalita přehrady Olešná, která nabízí jedinečnou dráhu s technicky rozdílnými úseky, ale i venkovní a krytý aquapark, moderní dětské hřiště a autokemp. Akce podobného typy si zaslouží naši podporu, nejen proto, že k nám lákají nové návštěvníky, ale i proto, že nabízí obyčejným lidem prožít atmosféru mistrovských závodů po boku registrovaných a mnohdy profesionálních sportovců,“ řekl primátor města Michal Pobucký.  

Závod pořádá známý horolezec Libor Uher ve spolupráci se statutárním městem Frýdek-Místek.

Uzavírky kvůli bezpečnosti

Z bezpečnostních důvodů bude cyklostezka kolem přehrady Olešná po dobu eXtrémního závodu zcela uzavřena. Autobusové linky č. 5 a 6 budou mít výjimečně zastávku až u letního aquaparku. Naopak zastávka U Václavíků bude bez náhrady zrušena.  

Uzavřeny budou některé příjezdové komunikace, a to k místnímu jacht klubu, k restauraci Rybárna a k restauraci Muroňka. K Muroňce bude možný příjezd ze strany od Palkovic. Přístup k restauraci Rybárna bude možný pouze pro pěší, a to po chodníku a za účasti pořadatelů závodu. Restaurace U Toma a restaurace Terasa budou přístupné z ulice Nad Přehradou, tedy ze zadní strany.

Reklama

Výběr článků

Načítám