Hlavní obsah

Extrémní in-line závod opět ovládne přehradu Olešná ve Frýdku-Místku

Novinky, Jana Matějíková

Lokalita přehrady Olešná ve Frýdku-Místku bude poslední červnový víkend, tedy ve dnech 25. až 26. června, patřit eXtrémnímu in-line závodu EMOS INLINE24. Jedná se o vytrvalostní závod pro širokou veřejnost.

Foto: tým inline24

eXtrémní závod EMOS INLINE24 na Olešné

Článek

Závod má v kategorii sportovních dvojic a sportovních čtveřic statut otevřeného Mistrovství ČR v extrémním 24hodinovém in-line maratonu. Závod pořádá známý horolezec Libor Uher ve spolupráci se statutárním městem Frýdek-Místek.  

Do letošního 5. ročníku se již registrovalo přes 300 závodníků. Další zájemci se mohou hlásit na stránkách závodu www.inline24.cz.

V ceně startovného (od června 750 korun) je zahrnuto elektronické měření, ubytování v kempu ve vlastním stanu, občerstvení, včetně jedné teplé polévky, a pitný režim po celou dobu závodu. Občerstvovačka nabídne zejména melouny, banány, jablka, tatranky a müsli.

Závodníci jsou rozděleni do čtyř základních kategorií - Sport dvojice a čtveřice a Hobby dvojice a čtveřice. Závodníci z řad aktivní veřejnosti, tzv. hobíci, mají možnost zažít atmosféru mistrovských závodů a vyzkoušet si, kde mají svoje hranice a co dokážou.

Navíc v závodě, jako jednom z mála, jsou dekorováni všichni absolutní vítězové všech kategorií. Na bednu tak každým rokem vystoupí až 120 závodníků, kteří si mohou vychutnat slavnostní dekorování před stovkami přihlížejících. I letos jsou pro vítěze připraveny hodnotné ceny.  

„I letos máme pro závodníky připraveno několik novinek. V depu závodu bude připravena „EMOS dobíjecí zóna“, ve které budou moci závodníci odpočívat v křesle, dobít energii prostřednictvím speciálních drinků z čerstvého ovoce a nabít mobily, kamery a foťáky. Novinka na ně čeká i na závodní trase, před vjezdem do předávací zóny a depa bude instalován „EMOS-GP zpomalovací slalom“, takže tak zvaná šikana bude ve srovnání s loňskem o 30 procent prodloužena a navíc speciálně nasvícena, což zvýší bezpečnost všech závodníků projíždějících depem. A novinkou bude i zdvojené měření, každý závodník bude mít dva čipy a prostor cíle bude natáčen po celou dobu závodu, průjezd každého kola tak bude prokazatelný,“ řekl ředitel závodu Libor Uher.  

Závod odstartuje v sobotu 25. června v 11 hodin od restaurace U Toma na přehradě Olešná. Cíl bude na stejném místě o 24 hodin později, tedy v neděli 26. června v 11 hodin. Vyhrávají týmy, které dosáhnou největšího počtu okruhů ve stanoveném limitu 24 hodin.

Loňští mistři Martin Labuz a Radek Chrobak najeli 120 kol a v nohách tak měli 540 km. Nejrychlejší kolo (4,5 km) zajel Vojtěch Pospíšilík v čase 7:39 min.

Reklama

Výběr článků

Načítám