Hlavní obsah

Expozice Karla Kryla slaví pět let, výstava připomíná nejzajímavější momenty a akce

Novinky, Robert Rohál

Stálá expozice Karla Kryla v Kroměříži, odkud písničkář pochází, se ohlíží za pěti lety své existence. Výstava, kterou tu ve čtvrtek otevřeli, slovem i fotografiemi připomíná nejzajímavější akce, které se tu odehrály, i osobnosti, které sem zavítaly.

Foto: Dana Dopitová

Výstavka Pět let Expozice Karla Kryla.

Článek

Expozice Karla Kryla byla otevřena 12. září 2014 v přízemí Klubu Starý pivovar na Prusinovského ulici v Kroměříži.

Aktuální výstava přibližuje nejzajímavější momenty, hudební akce a fotografie z uplynulého pětiletí, a současně připomíná některé osobnosti, které expozici za tu dobu navštívily. Byli tu například první Krylova žena Eva, jeho bratr Jan, písničkáři Pavel Foltán, Jaroslav Hutka, Stanislav Wabi Daněk, zpívající básník Josef Fousek, šansoniér Jiří Bartoň, moderátorka Monika Brindzáková, režisér Petr Gábor, herečka Alena Sasínová-Polarczyk, zpěvák David Uličník, fotograf Otto Dlabola nebo textař a zpěvák Vlady Gryc.

Výstava nazvaná Pět let Expozice Karla Kryla, která byla otevřena ve čtvrtek, potrvá do konce letošního roku.

Expozice, která je tu už pět let, připomíná osobitým způsobem Krylovo dílo plné radosti, vtipu a poetiky, ale zároveň vzdoru, smutku, sarkasmu a pozdějšího rozčarování z polického vývoje v České republice.

Jako je rozmanité dílo filozofa a básníka s kytarou plné emocí, taková je i stálá kroměřížská expozice. Návštěvníci tu neobjeví vitríny s muzejními artefakty či Krylovy osobní předměty, ale expozice je vtáhne do Krylových myšlenek a textových obrazů. Jejím hlavním úmyslem tvůrců - Daniely Hebnarové a Jana Konečného - je vzbudit v návštěvnících emoce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám