Hlavní obsah

Exhibiční zápas Orlowski - Panský v Dubí Hoře

Novinky, Petr Hejna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Obecní sál v Dubí Hoře nabídne v neděli příznivcům sportu mimořádné setkání s legendami stolního tenisu.

Foto: Petr Hejna

pozvánka na akci

Článek

I sportem okrajově zasaženým pamětníkům jednoznačně jméno Milan Orlowski (* 1952) není ničím neznámým. Vzhledem k jeho úspěchům figuruje i v síni slávy českého stolního tenisu. Mistrem Evropy se stal roku 1969 již coby junior, v jeho kariéře následovaly další úspěchy, jako stříbrné a bronzové medaile na mistrovstvích světa. Jeho protivníkem bude o pár let mladší Jindřich Panský (* 1960), též coby junior v r. 1978 mistr Evropy.

Lze předpokládat, že se dnešní pomalu senioři s letitou skutečností předvedou v tom nejlepším světle, a mnohým tak připomenou nezapomenutelné časy slávy českého stolního tenisu.

Jedinečná možnost vidět tyto mistry Evropy ve stolním tenise při exhibici se nabízí 26. května v obecním sále v Dubí Hoře, obci nedaleko Písku. Tuto významnou akci zorganizoval místní obdobně aktivní sportovec Václav Peterka.

Utkání legend českého stolního tenisu - říkejme mu klidně ping-pong, jak mají mnozí zažito, začíná v neděli 26. května ve 14 hodin. Dubí Hora se pro neznalé nachází nedaleko křižovatky Nová Hospoda (pro upřesnění, jelikož stejně se nazývá spousta míst, jedná se o silniční uzel Praha Písek - Strakonice - Plzeň), a to konkrétně směrem na Blatnou, vlevo od komunikace dále pochopitelně pokračující dále na Plzeň.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám