Hlavní obsah

Evropský týden mobility v Karviné vyvrcholil Barevným podzimem

Novinky, Josef Zajíc

Karviná uspořádala od 12. do 22. září 2013 Evropský týden mobility, který vyvrcholil pátečním Barevným podzimem v zámeckém parku Boženy Němcové.

Foto: Josef Zajíc

Evropský týden mobility v Karviné. Barevný podzim 20.9.2013 Orientační běh.

Článek

Evropský týden mobility měl přimět občany Karviné a  širokého okolí přijít si na jednotlivé akce tělo protáhnout. V programu byla široká nabídka pohybu a činností, kde toho mohli dosáhnout.

12. září připravili pořadatelé na parkovišti u střelnice Seniorské kolování. Plánována byla jízda na kole po cyklostezkách v okolí Masarykova náměstí. 16. září pokračovala další pohybová aktivita V každém věku v pohybu. Týden pokračoval 17. září akcí Končíme prázdniny na kolečkových bruslích a pro chodce na 19. září  byla připravena akce Pěšky po Karviné.

Evropský týden mobility vyvrcholil v pátek 20. září 2013 pohybovou akcí 18. ročníkem Barevného podzimu  v areálu parku Boženy Němcové a  u letního kina.

Ti, kteří přišli, se měli na co dívat a opravdu byli v pohybu. Pro diváky byly připraveny ukázky výcviku a činností služebních psů s akční ukázkou zadržení pachatele s pistolí. Kousek vedle se na perfektní práci psa dívali svým ostřížím zrakem draví práci, kteří naznačovali, že by se také chtěli proletět.

V areálu letního kina se po pohybu mohli návštěvníci občerstvit a v klidu se podívat na krásnou pohybovou aktivitu děvčat z Taneční školy Nicola ´s Dance Unico z Karviné.

Od 16 do 18 hodin se asi 50 zájemců prošlo a proběhlo po zámeckém parku Boženy Němcové a okolí podle mapy pro orientační sport. Akci připravili členové oddílu orientačního běhu TJ Baník Ostrava.

" Pro návštěvníky Evropského týdne mobility a Barevného podzimu jsme přichystali ukázku orientačního sportu. V tomto případě pohybu podle speciální mapy pro orientační běh v měřítku 1 : 4000. Připravili jsme do terénu 20 kontrolních stanovišť označených v mapě červeným kolečkem a v terénu lampionem oranžovo - bílé barvy a kleštičkami, kterými do průkazky označí průchod. Aktivita se zúčastněným líbila a měli zájem si ji ještě  někdy vyzkoušet. Nejbližší oddíl orientačního běhu, ale působí až v Havířově, " sdělil Miroslav Hrubý.

V sobotu 21. září 2013 akce pokračuje Soutěží mladých rybářů opět v okolí letního kina v Karviné.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám